Şehit öğretmenimize saygısızlık!

Balıkesir Edremit'te ‘Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi’nin isminin değiştirilme talebine yoğun tepki geldi.

26 Nisan 2021 Pazartesi 01:59
Şehit öğretmenimize saygısızlık!

Balıkesir'de, önce Edremit Lisesi, ardından da Körfez Anadolu Lisesi olarak eğitim veren okulun adı, geçen 11 Şubat'ta ailenin talebi üzerine, hemşehrimiz ‘Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi’ olarak değiştirildi. Liseden mezun olan eski öğrencilerin kurduğu dernek yönetiminin, okul isminin Edremit Lisesi olarak değiştirilmesini istemesi, ilçede yoğun tepkiyle karşılandı.

DHA'nın haberine göre, İlçede1933 yılında ortaokul olarak hizmete açılan, 1956 yılında 22 derslikli lise olarak eğitime devam eden Edremit Lisesi'nin adı, 2010 yılında Körfez Anadolu Lisesi adını aldı.

Okulun eski mezunlarından Şenay Aybüke Yalçın, ilk görev yeri olan Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK’lı teröristlerce şehit edildi. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran şehit Aybüke öğretmenin anne ve babası, okula kızlarının adının verilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yazışmaların ardından okul adı ‘Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi’ oldu.

Kararın ardından ise, Edremit Lisesi Mezunlar Derneği yönetimi, okulun eski ismini alması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Şehit öğretmenin adının değiştirilmesi için yapılan bu başvuru Edremit’te toplumun tüm kesimleri tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Son Güncelleme: 26.04.2021 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yapanları kınıyorum. 2021-04-26 14:28:15

İsim neden rahatsız eder ki?Genç öğretmenimiz terör sebebiyle hayatının baharında hayatını kaybetmiş.Okul aile birliği hoş olmayan bir davranış da bulunmuş.

Avatar
Çorumlu 2021-04-26 19:09:47

Adımınızı attığınız yerin ismi 5 6 kelimeden oluşan adlı soyadı isimler oldu.. Çorumun yarısı Erol olçok yarısı iskilipli atıf falan filandan oluşuyor.. Şehidimize tabiki lafım yok ama böyle isim vermek doğru değil bence..