Şeker Fabrikası çevrecilikte iddialı

Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk. Şeker Fabrikası’nın çevre duyarlılığı taşıdığını belirterek...

27 Ekim 2014 Pazartesi 15:53
Şeker Fabrikası çevrecilikte iddialı


Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk. Şeker Fabrikası’nın çevre duyarlılığı taşıdığını belirterek, “Çevreye verdiğimiz bir zarar söz konusu değildir. Çevre dostu ve çevreye duyarlı bir fabrikayız.” dedi.


Kamuoyunda Derinçay’ın kirliliğinin Şeker Fabrikası’nın atıklarından kaynaklandığına yönelik bir algı bulunduğunu kaydeden Öztürk, Şeker İş Çorum şube Başkanı Sefer Karaman, Fabrika Üretim Müdürü Ali Mirioğlu ve Üretim Müdür Yardımcısı Bedirhan Aka’nın da katıldığı bir basın toplantısı ile arıtma çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Basın mensuplarına arıtma tesisini gezdiren Fabrika Müdürü Öner Öztürk, atık su tesisinin deşarj noktasını da göstererek, “Sularımız berrak ve temizdir. Günlük 4 bin 800 metreküp su arıtıp, deşarj vanasından suyu doğaya salıyoruz. Bizim deşarj kanalımız bağımsız olarak 24 kilometre, kampanya bayladığı günden beri saldığımız suyun alıştığı nokta ise henüz 13’üncü kilometreye ancak ulaşmış durumda.” dedi.


6 ayrı çökertme havuzunda atıkların çökertildiğini de aktaran Öztürk, 2009 yılında kurulan arıtma tesisinin o gün ki rakamlarla 12 milyon TL’ye mâl olduğunu, tesisin bugün ki ekonomik değerinin 25 milyon TL olduğunu vurguladı.


Çevre Mühendisi Fatma Hayırlı’nın yönetiminde hizmet veren arıtma tesisinde günlük olarak değerlerin ölçüldüğünü de söyleyen Öner Öztürk, bakanlık tarafından açıklanan Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) oranının üst sınırının 450 olduğunu, arıtmadan sonra alınan numunelerde bu oranın 102 KOİ olduğunu, ayrıca 80 olması gereken atık oranının da 40 olduğunu ifade etti.


Bölgenin en gelişmiş arıtma tesisi ve laboratuvarına sahip olduklarının altını çizen Öztürk, tüm bu ölçümlerin yanısıra, bağımsız denetim istasyonları tarafından da sürekli kimyasal sonuçların alınarak, Çevre Orman İl Müdürlüğü ile bakanlığa bildirildiğini sözlerine ekledi.


Söküm avansı 30 Ekim’de ödenmeye başlayacak


Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk, pancar üreticilerine yönelik yaptıkları ayni ve nakdi desteklerin devam ettiğini, üçüncü nakdi söküm avansının ödenmelerine de 30 Ekim tarihinde başlanacağını duyurdu.


4 milyon TL’lik söküm avansı


Bugüne kadar tohum, gübre, ekim, bakım ve sulama destekleri kapsamında 18 milyon 303 bin TL ödeme yapıldığını söyleyen Öztürk, ton başına yapılacak olan 12 TL’lik söküm avansı ile birlikte toplam 4 milyon 80 bin TL söküm avansı ödemesi yapılacağını açıkladı.


Ücretlerin % 40’ı ödendi


Sezon başından itibaren ödemelerin % 40’ının avans olarak ödendiğini ifade eden Öztürk, ödenen avansların tutarının 22 milyon 383 bin TL olduğunu dile getirdi.


Kampanya 10 Aralık’ta bitecek


Öztürk, 26 Eylül tarihinde başlayan kampanyanın 31’inci gününde olduklarını, 237 bin ton pancar işlendiğini, buna karşılık olarak da 29 bin ton şeker üretiminin gerçekleştiğini anlattı. Öztürk, açıklamasında toplam 550 bin ton şeker pancarının kampanya süresince işleneceğini, üretimi yapılacak şekerin miktarının da 72 bin ton olacağını bildirerek, kampanya döneminin 10 Aralık’ta tamamlanacağını hatırlattı.
 







Son Güncelleme: 27.10.2014 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kimi Kandırıyorlar 2014-10-27 17:18:49

cemilbey tarafına giden dereden numune alında bakın çevrecilik nasıl oluyor.

Avatar
Ne Yaptığınıdan Habersiziler 2014-10-29 08:38:09

''çevre mühendisi fatma hayırlının yönetiminde hizmet veren arıtma tesisinde günlük olarak değerlerin ölçüldüğünü de söyleyen öner öztürk, bakanlık tarafından açıklanan kimyasal oksijen i̇htiyacı (koi̇) oranının üst sınırının 450 olduğunu, arıtmadan sonra alınan numunelerde bu oranın 102 koi̇ olduğunu, ayrıca 80 olması gereken atık oranının da 40 olduğunu ifade etti'' buna gülerim i̇şte 10 yıldır bu işteyim böyle bir veri sunumu göremedim ne yaptınızı bile anlatamıyorusunuz cevreyi katlettiğiniz belli...