Senaristlere sert mesaj

Din Bir Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Göncü, Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

03 Ekim 2013 Perşembe 20:11
 Senaristlere sert mesaj


Din Bir Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Göncü, Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

Din Görevlileri ve Camiler Haftası boyunca din görevlilerinin sorunlarının gündeme getirilmediğini belirten Göncü, “Yıllardır kendisini sinema filmlerinde ve romanlarında aşağılayan, hakir gören senarist ve edebiyatçıların gerçeği yansıtmayan ve kara propaganda ürünü olan tiplemelerden değiliz ve bu tür davranışları şiddet ve nefretle kınıyoruz.” dedi.

“Din görevlileri, içinde bulunduğu toplumun moral ve motivasyon kaynağıdır. Halkımızın doğumundan ölümüne kadar mutlu ve hüzünlü anlarında her daim yanında olmuştur. Kimi zaman akil adam, kimi zaman hakem, kimi zaman sırdaş, kimi zaman da arkadaş olarak hizmette sınır tanımadan fedakârlıklar içinde görevlerini layıkıyla yerine getirmektedirler.” diyen Göncü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Din görevlileri toplumu kaynaştıran, birlik ve beraberliğin simgesi olan, karşılaştığı sorunlara çözüm üreten, mesai mefhumu olmadan yirmi dört saat vazifesinin başında hazır beklemektedirler. Evrensel bir din, evrensel bir anlayış ve hizmet, geniş bir ufuk ve misyon gerektirir. Bunu da en güzel sunan din gönüllüleridir. Çünkü din görevlileri günümüzün merhamet ve kardeşlik elçileri olarak peygamber varisleridir.

‘Din görevlilerimizin sıkıntıları giderilmeli’

Din Bir Sen Çorum Şubesi olarak din görevlilerimizin birçok konuda sıkıntı çektiklerini görüyoruz. Özellikle derneklerin ve şahısların yaptıkları ve Diyanet’e devrettikleri camilerde görev yapan  meslektaşlarımız, gerek şahıslarla, gerekse de derneklerle birçok sıkıntılar yaşamaktadırlar. Hayır adına yapılan bu camiler yapanların mülkiyeti, görevlileri ise onların ameleleri durumundadır. Bu konuya Diyanet bir an önce el atılıp, bu din görevlilerimizin sıkıntılarını gidermelidir. Bu konuda şahıslara ve derneklere gerekli uyarılar yapılmalıdır. Tüm kamu görevlilerini ilgilendiren diğer bir konu da, Öğretmenevleri ve Polis Evleri gibi kurumlara ait olan evlerin isimlerinin değiştirilerek Kamu Evleri olarak düzenlenmesi ve bütün devlet memurlarının kullanımına açılmasının sağlanması, hac görevlendirilmesindeki puanlama sisteminin il bazında değil de Türkiye geneli üzerinden değerlendirilmesinin yapılması.

Terörü bitirmede en büyük vazife din görevlilerine düşmektedir. Sendikamızın üzerinde titizlikle çalıştığı Doğu ve Güneydoğu’da sorunların çözümü için ‘Gönül Elçileri’ projesini kamuoyuyla paylaşmıştır. Çünkü halkı ile devletini buluşturacak ve bu hamuru en iyi yoğuracak kişiler din görevlileri, din gönüllüleridir. Din görevlileri terörün beslendiği şer odaklarının tuzaklarını bozmaktadır.

‘Ayasofya’da özgürlük istiyoruz’

AB ve sivilleşme furyasında herkes hakkını alırken, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti ayaklar altına alınarak, Ayasofya Camii’nin kapısındaki kilit, minarelerindeki hüzün, mihrabındaki sessizlik, cemaat hasreti devam etmektedir. Faşizm diktasında bile görülmeyen uygulamaya son verilerek, Ayasofya’da ibadet yapmak isteyen insanlara özgürlük istiyoruz. Mescid-i Aksa’nın kaderiyle, Ayasofya’nın kaderini bir görüyor, dirilmenin yolunun bu iki mescitle ümmetin buluşmasından geçtiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Din-Bir-Sen olarak çağımızın, yozlaşan ahlaki sistemlerine çözümler üreten, bu uğurda kafa yoran din görevlilerimize, hizmet etmek, değerini halkımızla paylaşmak adına, din görevlilerimizin her zaman yanında olarak haklarını savunmaya devam ettik, etmeye devam edeceğiz. Bütün personelimizin Din Görevlileri ve Camiler Haftası ülkemiz, milletimiz ve değerli meslektaşlarımız için hayırlı ve başarılı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”



Son Güncelleme: 04.10.2013 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.