‘Sendikal baskı’ iddiası

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, bazı kurumlarda idarecilerin çalışanlara sendikal baskı yaptığını ileri sürdü.

06 Nisan 2019 Cumartesi 16:36
‘Sendikal baskı’ iddiası

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Çorum’da lokal olarak bazı kurumlarda idarecilerin çalışanlara sendikal baskı yaptığını iddia etti.

Sendikaların STK  olması münasebetiyle, demokrasinin temel taşları ve ülkenin vazgeçilmezleri olduğunu belirten Aydın, iddialarını şöyle sürdür; “Bizler sendikacıyız. Türk Eğitim-Sen olarak görevimiz olan sendikal faaliyetlerimizi, en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. İdarecilerimizden de kendi asli görevlerini hakkıyla, layıkıyla yapmalarını bekliyoruz.

İlimizde lokal olarak bazı kurumlarda idarecilerimiz çalışanlara sendikal baskı yapmakta, sendikacılıkla hiçbir alakası olmayan, ortalıkta ben iktidarın sendikasıyım. Bize üye olursan tayinini yaparız. Bize üye olursan geçici görevle gitmezsin. Bize üye olursan en iyi yerde çalışırsın. 3.derece kadro alırsın. Mülakatta rahat edersin vb. ahlaksız tekliflerle pozisyonlarını korumanın gayreti içerisindeler. Kimisi eşini hoca yapmak için uğraşıyor kimisi sekreter olmak istiyor.”

Bu tür gayrı ahlâkî tutumların kurumlarda  iş huzurunu bozduğunu, kutuplaşmalar oluşturduğunu vurgulayan Aydın, açıklamasında özetle şöyle dedi; “Bu yıl da, yetki arifesinde bazı idarecilerin üye yapması, bir sendikaya üye olmaları yada olmamaları konusunda telkinlerde bulunmaları, üzerlerine vazife olmayan işlerle uğraşmaları halen devam etmektedir. Dün istifasını aldığımız memur bugün idarecesinin baskısıyla vazgeçiyor. Bu kadar hevesliyseniz sendikacılığa makamlarınızdan istifa edin, delikanlıca bu işleri yapın.

TCK’nun 118. Maddesinin bu konuda açık ve net olmasına rağmen, kanunlardan bi haber olan bazı idarecilerimizi bu konuda defalarca uyardık. İlimizde bugüne dek hiçbir idarecimiz hakkında suç duyurusunda bulunmadık. İstedik ki, sendikal faaliyetlerden kimse zarar görmesin. Oluşan sıkıntılarla ilgili her zaman önce diyalog dedik. Ve diyalogu tercih ettik.

Biz istiyoruz ki; Kurumlardaki idareciler kendi işleriyle meşgul olsunlar. Bazı Sendikalara üye yapmaya çalışmasınlar, personele bu konuda baskı yapmasınlar, işlerini yapsınlar.

Bir kez daha uyarıyorum, şayet bu ahlaksız tavırlarınız devam ederse isim isim sizleri deşifre edeceğiz. Ve gereken neyse onu yapacağız.

Bu gün itibariyle bazı kurumlarımızda kendilerine sendikal baskı yapıldığı konusunda şahitlik yapacak pek çok arkadaşımız mevcuttur.

Adaletli oldukları sürece Bizim hiçbir bürokratla sıkıntımız bu güne dek olmadı. Temennimiz odur ki, bu son olsun. Bundan sonra da olmasın. Herkes işini yapsın. Bir yerlere selam çakmak için menfi taleplerinin gerçekleşmesini arzu edenlerin elbet hevesleri kursaklarında kalacaktır. Adam gibi sendikacılığın kök saldığı bir çalışma hayatının daha huzurlu olacağı kanaatindeyim. Şunu bilin ki Türk Eğitim-Sen eyvallah etmez. Meşru zeminde kim ne şekilde, nasıl bir muamele istiyorsa gereğini yapar.”

Son Güncelleme: 06.04.2019 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baskıcı hee 2019-04-08 08:37:36

görecez kim baskıcı sayın kamusen kazandığınız belediyelerde hiç baskı yapmıyonuz değilmi