Şenocak Hoca’dan çarpıcı IŞİD yorumu

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu ve Hüküm Dergisi Yayın Danışmanı Dr. İhsan Şenocak...

25 Ağustos 2014 Pazartesi 12:20
 Şenocak Hoca’dan çarpıcı IŞİD yorumu


İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu ve Hüküm Dergisi Yayın Danışmanı Dr. İhsan Şenocak, son günlerde gündem olmaya devam eden IŞİD’le ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.


Yeni Akit’ten Hüseyin Kulaoğlu’nun sorularını cevaplandıran  Dr. İhsan Şenocak, 'Türkiye bir umut oldu ve IŞİD ile bunu çökertmek istiyorlar. Osmanlı'yı, Abdülhamid'i çökerttiler. Kudüs'ü aldılar ve şimdi de aynı hareketi yeniden coğrafyamızda aktif hale getirdiler. Mesele İstanbul'u çökertmektir.' dedi.


17 Aralık darbe girişiminin Türkiye üzerinde oynanan bir oyun olduğunu belirten Şenocak, “İslam âleminin umudu Türkiye... Bu yüzden bu olaylar Türkiye üzerinde oynanıyor. Mursi’ye yapılan bu darbe esasında Türkiye’ye yapılmıştır. Yani Mısır’dan, Türkiye’ye geleceklerdi. Türkiye, kimlerin yanında olduysa onların üzerine yürüdüler. Suriye’deki bu olayların arkasında aslında küresel güçler vardır. Suriye’de mücadele edenler, Türkiye ile birlikte olmak istiyor. Esad küresel güçlerin yanında. İşte orada bir lobi var. Esad var, İran var. İslam dünyasındaki bütün hamlelerin arkasında Türkiye’yi çökertmek var. Çünkü bu ümmet İstanbul düşünce düştü, Abdülhamid düşünce düştü, İstanbul ayağa kalkınca ayağa kalkacak. İstanbul’da/Türkiye’de diriliş hamleleri var. Eğer 17 Aralık başarılı olsaydı İmam Hatipler çökecekti. Bu müesseseler çökünce millet, cumhuriyet tarihinde İslam adına yaptığı en büyük hamlesini kaybetmiş olacaktı. 28 Şubat’ta bizlere yönelik yapılan baskınlar yeniden olacaktı. Türkiye’de Müslümanlar kazanımlarını büyük oranda kaybedeceklerdi. 17 Aralık başarılı olsaydı Gazze kaybedecekti, Şam kaybedecekti, Kahire kaybedecekti. Anneler kaybedecekti. Şam’da annelerin bir umudu var. - Türkiye’deki olan olayları bu zaviyeden değerlendirmek lazım... Biz Peygamberimizin hayatını doğru okuduğumuz zaman bu problemleri çözmüş olacağız. Mekke müşrikleri Efendimizi siyaseten durduramayacaklarını anlayınca içerden birtakım kırılmalar oluşturmanın faaliyetine giriyor. Siyaseten sizi durduramazlar. Namaz kılan adamı getirir size rakip gösterirler. Müslümanlar; Peygamberimizin fikri, siyasi, ictimai, itikadi hayatını okumalılar. Bunları doğru okuduğumuz zaman problemleri çözmüş olacağız.” ifadelerine yer verdi.


Türkiye’nin bir umut olduğunu,  IŞİD ile bunu çökertmek istediklerini belirten Şenocak, “Emperyalizm İslam dünyasını yaktı. Burada IŞİD’e insan sevk ediliyor. İngilizlerin kurduğu bir Vahabilik hareketi var. Bununla Osmanlı’yı, Abdülhamid’i çökerttiler. Kudüs’ü aldılar ve şimdi de aynı hareketi yeniden coğrafyamızda aktif hale getirdiler. Mesele İstanbul’u çökertmektir. Şimdi dünyaya şunu söylüyorlar: “İslam bu haliyle sizin için umut olabilir mi?” Elde bayrak var, La İlahe İllallah Muhammed’en Resulullah yazıyor ama yerde insan başları var. Burada, IŞİD’in varlığı Türkiye’nin ilerleyişini durdurmak için. Peygamberin ümmeti yerde insan başları olduğu halde böyle bir poz verebilir mi?” dedi.


İslam kalkınmasının Türkiye merkezli olduğunu vurgulayan Şenocak, “Çünkü bu ümmet burada düştü. Abdülhamid düşünce Yahudi Emanuel Karasu ile Ermeni Aram Efendi, “Milletin kararı; seni iktidardan düşürdüler” diyor. Abdülhamit ise, “Bu milletin kararı ise, bu kararı bana milletim getirirdi. Yahudi ile Ermeni getirmezdi. Abdülhamid düşmedi ümmet düştü.” Dolayısıyla bu ümmet Abdülhamid düşünce düştü. Ümmet buradan düştüğü için buradan kalkacak.


Türkiye’nin modellikten ziyade tarihi bir tecrübesi var. Belki Türkiye’nin kadroları şu an buna çok hazır mıdır, değil midir ama dava sanki bir adam etrafında daha çok teşekkül ediyor. Dolayısıyla da o bir adamı devirme mücadelesi var. Dava bazen birileri etrafında teşekkül eder. O birileri de çökünce de çok şeyi kaybedebilir insanlar. Siz şimdi Abdülhamid’i buraya koyun, Abdülhamid düşünce nereyi kaybettiğini bu ümmet gördü. Bazen böyle yüreği, cesareti, sabrı, metaneti, belalara tahammül edebilecek insanları Allah gönderir. O insanlar düşünce Müslümanlar neleri kaybettiğini anlarlar.” şeklinhde değerlendirdi.


Şenocak, davanın Tayyip Erdoğan üzserinde yoğunlaşmasını ise, “ Siyasi olayları, etrafınızı, mücadeleyi gördüğünüz zaman, dışarıdan baktığınız zaman sizi işte belli bir adresi götürüyordur. Gidiyorsunuz Afrika’da bir köyde, Çad’da insanlar birisini soruyor. Türkiye’yi sormuyor aslında o, beni sormuyor, kendini soruyor. Çünkü sende birisi var, o adamı duymuş, o adam onu müdafaa ediyor. Kudüs’ü, Gazze’yi, Mısır’ı, Mursi’yi krallar bir tarafta, melikler bir tarafta bütün bunların sustuğu anda birisi kalkıyor onu müdafaa ediyor. Yani kendini görüyor burada.


Allah ne takdir ederse o olur. Bütün güçler, kuvvetler Cenab-ı Hakk’ın elindedir ama ben şunu söylemeye çalışıyorum. Bazen Cenab-ı Hakk birilerini belli işlere istihdam eder. Onlar onları yaparlar. Memur kılan Allah azze ve celledir. Memuriyeti veren odur. Nereye kadar verir, nereye kadar devam eder yani biz davaları belli insanlara endeksleyip bu çökünce bu çöker demeyiz ama zahirde baktığımız zaman, saldırılara baktığımız zaman, hücumlara baktığımız zaman ben şöyle politik hareketle bu işlerin çok neticeye ulaşacağına yönelik böyle bir iddiam yok. Ama şunu söylüyorum belli siyaset hareket bir adam çıkarır bazen, o adam yüzlerce insanın yapamadığını yapabilir. Abdülhamid zamanında, Osmanlı’ya baktığımız zaman bunu görüyorsunuz. Bugün için ise işte ortada, zahirdir. Bugün Türkiye’yi, İmam Hatip Okulları’nı açan, köylere kadar yayılmasına öncülük yapan tabii ki bu devletin başında olan isimdir. Türkiye’de Erbakan Hoca ile başlayan siyasi hareket bugün daha çok bir şahıs üzerinde işte madem istiyorsunuz söyleyelim; Başbakan üzerinde; şimdi Cumhurbaşkanı oldu. Ben bunu politik hareket olarak söylemiyorum. Bunu İmam Hatip Hareketi’nin başarısı olarak görmek lazım.” şeklinde yorumladı.





Son Güncelleme: 25.08.2014 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165