‘Şer odakları huzurumuzu bozamayacak’

Çorum Belediyesi’nin, Ramazan ayı boyunca insanların dostluk, kardeşlik ve komşuluk...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 15:56
‘Şer odakları huzurumuzu bozamayacak’


Çorum Belediyesi’nin, Ramazan ayı boyunca insanların dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla bir araya getirdiği mahalle iftarları Mimar Sinan mahallesiyle tamamlandı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Cuma Pazarı’ndaki mahalle iftarında binlerce kişi aynı anda iftar yaparak Ramazan ayının manevi hazzını yaşadı. Mimar Sinan’daki mahalle iftarına katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tek tek iftar sofralarını gezerek vatandaşlarla tokalaştı.İftar programında Başkan Külcü’ye vatandaşların yanı sıra çocukların ilgisi yoğun oldu. İftar öncesi ve sonrası Başkan Külcü’yü, yalnız bırakmayan çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Rahmet, mağfiret ve azaptan kurtuluşa vesile olarak müjdelenen Ramazan ayının artık son günlerini yaşadıklarını hatırlatan Başkan Külcü, “Allah, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bizi nasıl sıhhatle, afiyetle Ramazana eriştirip oruçlarımızı tutmayı nasip etti. İnşallah iki gün sonrada bayramı yaşayacağız. Yüce Allah tekrar tekrar bu güzel günleri bu mübarek günleri hayırlar içerisinde yaşamayı nasip etsin. Aynı şekilde önceki gün bin aydan daha hayırlı diye müjdelenen Kadir Gecemizi idrak ettik. Akşemseddin Cami hizmete açtık. Hafızlarımız orada Kuran ziyafeti sundu. Bu mübarek gecede muhteşem bir geceydi. Bizi Müslüman olarak doğmamızı sağlayan, bu topraklarda yaşatan inşallah canımızı da Müslüman olarak alsın. Bunu bizlere yaşatan rabbimize de hamd ediyoruz” dedi.


Ramazanların farklı bir atmosferde yaşandığına dikkat çeken Başkan Külcü, bugünlerin kalplerin yumuşadığı, herkesin birbirine daha ilgiyle, sevgiyle ve muhabbetle yaklaştığı dönemler olduğunu ifade etti.


Her Ramazan Bu Gönül Sofralarını Bu Muhabbeti Birlikte Yaşatmaya Devam Edeceğiz


Kardeşlik hukukunun güçlendiği bu günlerde belediyecilik hizmetlerinin de Ramazan’da farklı bir havaya büründüğünü anlatan Başkan Külcü, “Ramazan ayında çarşıda her akşam bin kardeşimiz iftar yapıyor. Onların sıcak yemeklerini hazırlıyoruz masalarına koyuyoruz. Onları misafir ediyoruz. Mahallelerimizde muhabbet sofralarını kuruyoruz. Ramazan boyunca 25 bin kişi oldu. Biliyoruz ki evinizdeki suyunuz buradakinden daha soğuk, evinizdeki yemekler buradakinden daha lezzetli buradaki kardeşlik havası buradaki sofraların tadını lezzetini daha da artırıyor. Birlikte bu gönül sofralarını her Ramazan kuruyoruz, bundan sonra da sizler bizim yanımızda olduğunuz müddetçe de bu sofraları, bu muhabbeti birlikte yaşattıkça yapmaya devam edeceğiz. Yetim çocuklarımıza bir hafta önce bayramlık elbiselerini hediye ettik. İki yıldır 6 bin 650 çocuğumuza bayramlık hediye vermişiz. Allah bizleri bunları yapmaya memur kıldı, imkan verdi  fırsat verdi. Bizde bunları sizlerin adına memnuniyette huzur içerisinde yapıyoruz. Bu birbirimize olan sevgimizi, muhabbetimizi artırıyor. Peygamber efendimiz bir hadisinde ‘İman etmedikçe cennete gidemezseniz, birbirinizi Allah için sevmedikçe  iman etmiş olmazsınız’ Allah bizi bu yoldan geri koymazsın” dedi.


Şer Odakları El Ele Verdiler Bu Ülkedeki Huzuru, Birliği, Dirliği Kardeşliği Bozmak İçin Çalışıyorlar


Ramazan ayının Türkiye’de huzur içerisinde gerçekleştiğini dile getiren Başkan Külcü, “Rabbim bu huzuru artırsın. Bu huzuru bu ülkeye yaşatanlara dua ediyoruz. Allah onların gücünü, kuvvetini, dirayetini artırsın. Bunu bozmak için çok uğraşıyorlar. Çok çalışıyorlar. Şer odakları el ele verdiler bu ülkedeki huzuru, birliği, dirliği kardeşliği bozmak için çok çalışıyorlar. Şimdiye kadar muvaffak olamadılar. İnşallah bundan sonrada muvaffak olmasınlar. Ülkemizin etrafına şöyle dönüp bir bakın Irak’a bakın, Libya’ya bakın, Filistin’e bakın, Suriye’ye bakın, Doğu Türkistan’a bakın. Hepsinde kan var, gözyaşı var, acı var, zulüm var. Oralarda bunları yapmaya muvaffak oldular buralarda buna güçleri yetmedi. 2013 yılı baharında Gezi olayları dediler, 17 Aralık dediler, 25 Aralık dediler Ama Allah’a şükürler olsun muvaffak olamadılar. Emellerine ulaşmadılar. Tökezlediğimiz zamanlar oldu. Zayıfladığımız zamanlar oldu. Allah’a şükürler olsun düşüremediler. Bu mübarek günler hürmetine Ramazan hürmetine bayram hürmetine Suriye’nin de, Filistin’inde, Tunus’unda, Türkistan’ında bu bayramlar gerçekten bayramı olsun.Huzura erişsinler. Onlara zulmeden tuzak kuran plan yapanların planlarını da tuzaklarını da rabbim başlarına geçirsin. Bunların hepsi imtihandır. Bunların hepsi gelecek, geçecek onlarda hak yoldan başka bir şey olmadığını anlayacaklar. Allah nurunu bir gün elbet tamamlayacaktır” ifadelerini kullandı.


İftar programına Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.


Muştuer ve Daniş'ten Kur'an ziyafeti


Ramazan boyunca dünyaca ünlü hafız ve kurra’ları Çorum halkı ile buluşturan Çorum Belediyesi, Mimar Sinan iftarında da Dünya Kur'an Okuma Birincisi olan Eminönü Yeni Camii İmam-ı Hatibi Ferruh Muştuer ve Piyale Paşa Camii İmam-ı Hatibi Hafız İshak Daniş’i mahalle sakinleri ile buluşturdu. İftar için toplanan 4500 kişiye Kur’an ziyafeti sunan dünyaca ünlü hafızlar, dinleyenleri mest etti.




Son Güncelleme: 15.07.2015 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.