Sertifikalı eğitim programı düzenlendi

Çorum Belediyesi, ev ve süs hayvanı satışı yapan ya da yapacak olanlara yönelik sertifikalı eğitim programı düzenlendi.

30 Haziran 2017 Cuma 16:18
Sertifikalı eğitim programı düzenlendi

Çorum Belediyesi, ev ve süs hayvanı satışı yapan ya da yapacak olanlara yönelik sertifikalı eğitim programı düzenlendi.


Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün süren eğitime 16 kişi katıldı. Eğitimde kursiyerlere, Çorum Belediyesi veteriner hekimiMehmet Gültekin, İl Gıda Tarımve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimi Alaattin Bal ve Çorum Orman İşletme Müdürlüğü orman mühendisi Hayri Kömür tarafından ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, CİTES sözleşmesi, 5199 sayılı kanun ve 26166 sayılı yönetmelik, ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik, hayvan ekolojisi, hayvan bakımı ve beslenmesi ve hayvan davranışı konuları anlatıldı.


Seminerde başarılı olanlara yönelik düzenlenen sertifika törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Ev ve süs hayvanı satışı yapanlara yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyoruz. Bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.” Dedi.


Belediye tarafından Veteriner İşleri Müdürlüğü çevresinde oluşturdukları yeni barınakları ve diğer yapıları görmeye tüm Çorum halkını davet eden Başkan Yardımcısı Turhan Candan, eğitim programına katılan ve başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Son Güncelleme: 30.06.2017 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165