Şeyhmustafa köylüleri mağdur

Çorum merkeze bağlı Şeyhmustafa Köyü sakinleri, KÖYDES yatırımları kapsamında yapılan kilit taşı hizmetinden yararlanamadıklarını...

03 Ekim 2013 Perşembe 11:32
 Şeyhmustafa köylüleri mağdur


Çorum merkeze bağlı Şeyhmustafa Köyü sakinleri, KÖYDES yatırımları kapsamında yapılan kilit taşı hizmetinden yararlanamadıklarını ve mahallelinin mağdur edildiğini söylediler.

“Sokağımıza kum döküldü, taşlar getirildi, daha sonra nedenini bilmediğimiz bir şekilde taşlar geri kamyonlara doldu
rulup götürüldü. Mahallemizin bu hizmetten yararlanamaması bizi mağdur etti.” diyen köylüler, 10 haneli köylerinde bulunan mezarlık yolunu dahi kullanamadıklarını belirttiler.

Mezarlığın arefe ve  bayram günlerinde yoğun ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden köy sakinleri, konum olarak araçla gidilebilecek tek yolda yağmurlu zamanlarda oluşan çamur nedeniyle sorun teşkil ettiğini, araçlarının çamura battığını ve yolun kullanılamaz hale gelerek, sadece mahallelinin değil, mezarlığa gelen tüm ziyaretçilerin sorun yaşadığını söylediler.

Köylünün Vali Başköy’den ricası var

Konu ile ilgili İl Özel İdaresi yetkilileri ile görüştüklerini belirten köylüler, “Verilen cevaplar birbirleri ile aynı cevaplardır.  Yetkililerden aldığımız bilgiye göre mahallemize döşenecek taş miktarı 700-1000 metre arasında olduğu belirtilmiştir. Sayın Valimiz köyümüze gelmiş, gerekli incelemelerde bulunmuş fakat bizim Valimizin geleceğinden haberimiz olmadığı için mağduriyetimizi anlatamadık.

Mahalle sakinleri olarak Sayın Valimiz köyümüze tekrar gelerek mahallemizi incelemesini temenni ediyor, devletimizin 700-1000 metre kilit taşı döşeyecek kadar da gücü olduğunu ve biz mahallelileri de mağdur etmeyeceğini düşünüyoruz. Köyümüze yapılan yatırımlar için de tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dediler.



Son Güncelleme: 03.10.2013 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.