SGK’ya denetim aracı geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne, kayıt dışı istihdamla mücadele, sağlık ödemeleri denetiminde ve sosyal güvenlik konularında...

10 Ekim 2013 Perşembe 19:19
 SGK’ya denetim aracı geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne, kayıt dışı istihdamla mücadele, sağlık ödemeleri denetiminde ve sosyal güvenlik konularında vatandaşı bilgilendirmede kullanılmak üzere Denetim Aracı tahsis edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca 81 ile gönderilen araçların gelmesiyle kayıt dışı istihdamla daha etkin mücadele edilebilecek, sağlık ödemeleri  ile ilgili denetimler daha çabuk ve seri bir şekilde yapılabilecek.

Aracın İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur, istihdamın artırılarak işsizlik oranının düşürülmesi, ilaç ve tedavi giderlerinin azaltılması, kayıt dışılığın önlenmesi yanında, vatandaşa sosyal güvenlik konusunda rehberlik hizmeti vermeyi de amaçladıklarını söyledi.

Cesur, amaçlarının ceza vermek olmadığını belirterek, “Kayıt dışı istihdam ile mücadelenin ilk yolu sosyal güvenlik konusunda bilinçlenmektir. Yani yaşlandıktan sonra, hastane kapısına gittikten sonra değil bu zor durumlara düşmeden önce sigortalılık bilincine erişilmelidir.” dedi. Bu durumun herkes tarafından bilinmesi ve önemle üzerinde durulması gereken bir gerçek olduğunu vurgulayan Cesur, sosyal güvenliğin doğumdan mezara kadar herkesi ilgilendiren bir gerçek olduğunu söyledi.

Cesur, “İlimize tahsis edilen Denetim Aracının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.





Son Güncelleme: 10.10.2013 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.