'Şiddetle hiçbir yere varılmaz'

Türkiye genelinde devam eden Kobani eylemleri ile ilgili açıklama yapan Çorum Esnaf ve...

09 Ekim 2014 Perşembe 18:08
'Şiddetle hiçbir yere varılmaz'


Türkiye genelinde devam eden Kobani eylemleri ile ilgili açıklama yapan Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, bu ülkenin hepimizin olduğunu ve mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kılıç, “Esnaf ve sanatkarların işyerlerini, bankaları, dershane ve okulların tahrip etmek hem süreci baltalar hem de hiç kimseye menfaat sağlamaz” dedi. 


Yakıp, yıkıp dökmekle ve halka zarar vermekle hak aranamayacağını ve şiddet ile hiçbir hedefe varılamayacağının altını çizen Yalçın Kılıç, “Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Ülke dışında olan olayları bahane ederek ülkede kargaşa yaratmak doğru değildir. Ülke olarak provokasyona gelmemeliyiz. En önemlisi ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olanlarda sağduyu ile hareket ederek halkı galeyana getirecek açıklamalardan mutlaka kaçınmalıdır.  Ülke olarak insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmaktadır. Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri ve özellikle Kobani'de yaşananları bahane ederek ülke genelinde yapılan eylemler hiçbir zaman kimseye menfaat getirmez. Yüksek duyarlılıkla hareket edilerek provokasyona kapılmamalıyız.  Suriye'den ülkemize gelen göçmenler konusunda bugüne kadar hep insani hassasiyetle hareket edildiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü ülkemize gelen mazlum ve mağdurların kimlikleri hiçbir zaman sorgulamamıştır” diye konuştu


Ülke olarak birkaç gün içerisinde Kobani'den gelen yüzbinlerce kişiye kucak açtığını da hatırlatan Birlik Başkanı Kılıç, “Ülke olarak bütün dünyaya her zaman olduğu gibi bir insanlık mesajı verilmiştir. Bu da Türkiye'nin iyi niyetinin bir göstergesidir. Yani Kobani'de yaşanan drama kesinlikle sessiz kalınmamıştır. Can havliyle ülkemizin sınırına yönelen insanlara kucak açılmıştır. Ama bugün durumdan vazife çıkarmak isteyenler olsa da şu hiçbir zaman unutulmamalıdır Suriyeli Kürtler Türkiye'nin dostudur, akrabası ve komşusudur. İnsanlık dramı yaşanan bir dönemde siyasi hesaplarla hareket edilmemeli. Unutulmamalıdır ki, yapmak zor yıkmak kolaydır. Bu ülkeyi yıpratacak, ortak kazanımlarımızı heba edecek tutumlar, hepimize kaybettirir. Ülke istikrarsızlığa sürüklenmemelidir. En önemlisi provokasyonlardan uzak durulmalıdır. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, bu ülke için üretiyoruz. Gün ayrışma değil, bütünleşme günüdür. Gün, günlük çekişmelerden sıyrılıp, ortak geleceğimiz için birlikte hareket etme günüdür” şeklinde konuştu.




Son Güncelleme: 09.10.2014 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.