Sigar izmaritlerini ağaç diplerine atmayın

Temizliği konusunda Türkiye’ye nam salmış Çorum, bugünlerde örnek bir projeyi...

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:26
Sigar izmaritlerini ağaç diplerine atmayın


Temizliği konusunda Türkiye’ye nam salmış Çorum, bugünlerde örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilk olarak Gazi ve İnönü Caddelerinde başlattığı bir uygulama ile vatandaşların sigara izmaritlerini ağaç diplerine atmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.


Belediye Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, özellikle Gazi ve İnönü caddelerinde gezen vatandaşların sigara izmaritlerini cadde üzerindeki ağaç diplerine attıklarını, bu durumun hem kendilerini üzdüğünü hem de Çorum’un temizlikte marka şehir vizyonuna yakışmadığını vurguladı. Her iki cadde üzerinde görev yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin en zorlandığı konunun cadde üzerindeki ağaçların diplerindeki izmaritleri temizlemek olduğunu, izmaritleri temizlemenin personele zaman kaybettirdiğine vurgu yapan Turhan Candan, “İlk olarak 50 adet bilgilendirici levhayı ağaçların diplerine diktik. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olacaklarına inanıyorum. Hemşehrilerimizin temizlik bilinci zaten Türkiye’ye örnek olmuş durumda. Şehrimiz, temizlik konusunda diğer şehirlere hep örnek oldu. İnşallah bundan sonra da bu durum değişmeyecek. Biz, Çorum Belediyesi olarak zaman zaman vatandaşlarımızı bilinçlendirici ve uyarıcı kampanyalar düzenliyoruz. Ağaç diplerine izmaritlerin atılmaması konusunda yaptığımız çalışmamız da bunlardan bir tanesi.” dedi.




Son Güncelleme: 22.10.2014 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.