Sigaraya zam yolda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tütün ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesine ilişkin, "Yaptığımız hesaplamalara göre buradaki artış, sigara fiyatlarına yüzde 5-6 oranında bir yükseliş getiriyor. Buradaki 7 kuruşluk maktu vergi artışına bağlı olarak paket başına ortaya çıkabilecek fiyat artışı 50 kuruş olacak." dedi.

01 Aralık 2016 Perşembe 14:53
Sigaraya zam yolda

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tütün ve alkollü içecek ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesine ilişkin, "Yaptığımız hesaplamalara göre buradaki artış, sigara fiyatlarına yüzde 5-6 oranında bir yükseliş getiriyor. Buradaki 7 kuruşluk maktu vergi artışına bağlı olarak paket başına ortaya çıkabilecek fiyat artışı 50 kuruş olacak." dedi.

Taze üzüm şarabı, köpüklü şarap ve fermente edilmiş diğer içecekler dışındaki alkollü içeceklerle tütün ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları artırıldı. Alkollü içeceklerdeki yüzde 10'luk maktu ÖTV artışı nedeniyle fiyatlarda yüzde 3-4, tütün ürünlerinde maktu ÖTV'deki 7 kuruşluk artış nedeniyle fiyatlara ortalama yüzde 5-6 civarında artış olması bekleniyor.


Son Güncelleme: 01.12.2016 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165