Şimdilik sıkıntı yok

Telekonferansla gazetecilerin sorularını cevaplandıran Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da içme suyu ile ilgili yıl sonuna kadar bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

02 Nisan 2020 Perşembe 00:02
Şimdilik sıkıntı yok

Telekonferansla yerel ve yaygın basının temsilcileri ile buluşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da içme suyu ile ilgili bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

Koçhisar barajı isale hattı çalışmaları devam ettiğini hatırlatan Aşgın, Yenihayat Barajı’nın yüzde 36, Hatap Barajı’ın yüzde 44, Çomar Barajı’nın ise yüzde 72 doluluk oranına sahip olduğu bilgisini paylaştı. Bu yılın sonuna kadar Çorum’da su sorunu görünmediğini açıklayan Aşgın “Vatandaşlarımız yine de su konusunda tasarruflu olsunlar” dedi.

SAHADAKİ DURUM

Edindiğimiz bilgilere göre, Çorum’un yıllık ortalama içme suyu tüketimi ise 19 milyon m3 civarında. Hali hazırda içme suyunun yaklaşık olarak %30’luk kısmı barajlardan, % 70’lik kısmı da kaynaklar ve kuyulardan temin ediliyor. Yenihayat ve Hatap Barajı ise kentin en önemli içme suyu rezervleri arasında yer alırken, Çomar Barajı’nda zorunlu olmadıkça su alınmıyor. Çorum Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi kaynaklar ve su kuyularından su temin ederek rezervini büyütüyor ve riski minimum seviyeye düşürüyor. Şehrin uzun vadede içme suyu probleminin Koçhisar İsale Hattı’nın tamamlanarak devreye alınması ile sona erdirilmesi hedefleniyor.

AŞGIN NELER SÖYLEDİ?

Öte yandan telekonferansla basın toplantısında soruları cevaplandıran Başkan Aşgın, koronavirüs tedbirlerinden bahsederken, belediyenin nakdi yardım kabul etmediğini, Gıda Bankası’na ayni yardım yapılabileceğini ifade etti. Nakdi yardım yapmak isteyen hayırseverlerin ise Cumhurbaşkanlığı tarafından açılan hesap numaralarına nakdi yardım miktarının yatırılabileceğini kaydetti.

Ramazan Çadırı’nın bu yıl kurulmayacağını, 2 bin aileye sıcak yemek dağıtımı yapılacağını aktaran Aşgın, koronavirüs salgını sonrası gelirlerinde üçte bir oranında azalma yaşandığını ifade etti.

Asflat sezonunu iki ay öne çektiklerini vurgulayan Aşgın, park ve bahçelerde düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Aşgın, koronavirüs salgını sonlandığında ilk yapacağı etkinliğin ne olacağı sorusunu ise"Önce şükredeceğiz bu günler bittiği için daha sonra Kadeş Meydanı’nda büyük bir konser vereceğim. Tüm halkı sokağa davet edeceğim” şeklindeki sözlerle cevap verdi.

Son Güncelleme: 03.04.2020 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-04-02 13:37:13

Sayın Aşgın, hiç yanıltmadın beni tşk ederim. Su faturasında indirim yapamaz dedim yapamadın. Hediyeler verdiğin basında soramamış demek ki. Su faturalarından aldığınız vergileri neden düşürmüyorsunuz.? Yazık çok yazık.

Avatar
Simdi olmaz zaten 2020-04-02 07:56:38

Su sıkıntısı simdi belli olmaz. Bi yaz sicaklari ve kuraklik gelsin o zaman bu konuyu tekrar goruselim

Avatar
Binevler 2020-04-02 07:59:51

Sayin baskanim kartli sisteme gecilmesini zorunlu hale gelmeli ve sinirli kota koyulması lazim aylik.