Sisi Türkiye’den intikam alıyor

Sisi, Mısır halkının demokratik haklarına destek veren Türkiye'den 'intikam' alıyor.

28 Eylül 2013 Cumartesi 14:34
 Sisi Türkiye’den intikam alıyor


Sisi, Mısır halkının demokratik haklarına destek veren Türkiye'den 'intikam' alıyor. Mursi döneminde Ankara'nın hediye ettiği 150 çöp kamyonunun üzerindeki Türk bayrakları, Kahire Valiliği'nin logosuyla kapatılmaya başlandı.

Mısır'daki darbenin mimarı Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi, demokrasiye sahip çıkan halkın yanında yer alan Türkiye ile köprüleri yıkmaya devam ediyor. Cunta yönetiminin son icraatı ise, Türkiye'nin hediye ettiği çöp arabalarındaki Türk bayraklarını kapatmak oldu. Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde Türkiye tarafından Mısır'a dostluk adına hediye edilen 'çevre dostu' 150 çöp kamyonunun üzerindeki Türk bayrağı resmi kaldırıldı. Mısır'da hükümetin aldığı kararla ülkeye hibe edilen çöp kamyonlarında bulunan Türk bayrağı resimlerinin üzerine 'Kahire Valiliği'nin logosu yapıştırılmaya başlandı.

DOSTLUK MESAJIYDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mursi döneminde Mısır'a düzenlediği gezi sırasında dostluk ve kardeşliğin pekiştirilmesi için Kahire, Giza ve İskenderiye'de kullanılmak üzere 150 adet çöp kamyonu hibe edeceğine dair söz vermişti. Ardından çöp toplama kamyonları Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından ülkeye teslim edilmişti. Bu sürecin bir parçası olarak ekonomi ve kültür alanında birçok projede ortak hareket etme yönünde uzlaşma sağlanmıştı. Hatta Mısır'a 2 milyon dolar değerinde yardım sözü verilmiş olup, bu yardımın 1 milyonu teslim edilmişti. 3 Temmuz'da Mısır'da askeri darbe yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden alan Genelkurmay Başkanı Sisi ve cunta yönetimi, Başbakan Erdoğan ve Türkiye'nin darbe karşısındaki net tavrından rahatsızlık duyuyor.

'Bu ülke artık sizin' dendi ama...

2011'de Hüsnü Mübarek rejiminin devilmesinin ardından Mısır halkı arasında kullanılan 'Bu ülke artık sizin, yerlere çöp atmayın' sloganına bir destek de Türkiye'den gelmişti.150 çöp kamyonu Mersin limanından gemilere yüklenerek Mısır'a ulaştırılmıştı. Çöp kamyonlarının bir yıllık teknik bakımları ile Mısırlı personelin eğitimini de Türkiye üstlenmişti. Dünyada kilometrekare başına düşen insan sayısının en yüksek olduğu kentler arasında yer alan başkent Kahire ile Giza şehrinde çöp en önemli sorunların başında geliyor.

EMEL ÖZÇELİK / YeniŞafak





Son Güncelleme: 28.09.2013 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.