Sizlere vefa borçluyuz

‘19 Eylül Gaziler Günü’, Çorum’da törenlerle kutlandı.

19 Eylül 2013 Perşembe 15:29
 Sizlere vefa borçluyuz


‘19 Eylül Gaziler Günü’, Çorum’da törenlerle kutlandı.

Çorum Valiliği tarafından organize edilen kutlama programı bugün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

Törene Çorum Valisi Sabri Başköy, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, bazı daire müdürleri, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Cevdet Patlak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Eker’in de katıldığı tören programını J. Per. Bçvş. Mustafa Şanlı sundu.

Törende protokol sırasına göre Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Behice Buket Hastaoğlu ‘Gazilerimiz’ adlı şiiri okudu.

Törende sırasıyla kürsüye gelen J. Yzb. Serdar Uğurlu, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Ali Baran ve Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Muharrem Gül günün anlam ve önemiyle ilgili birer konuşma yaptı.

Tören programı Çorum Şehitliği’nin ziyaret edilmesinin ardından Anvatar Termal Otel’de verilen öğle yemeği ile sona erdi.







Son Güncelleme: 19.09.2013 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.