Skandala Çorum'dan tepki

Özel izinli açtırılan Ayasofya'da dans görüntüleri Çorum'un da tepkisini çekti

07 Ocak 2019 Pazartesi 14:12
Skandala Çorum'dan tepki

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yakup Taş, Ayasofya Camii’nin özel izinle dansçılara açılmasını ‘haddi aşan bir girişim’ olarak değerlendirdi.

“Ayasofya Camii’nin 05 Ocak 2019 akşamı yüz elli kişilik bir gruba ‘ilgili bakanlığın özel izniyle’ açılması ve Müslümanların yüzyıllarca secde ettiği, bütün ümmete Fatih Sultan Mehmet Hz.lerinin emaneti olan bir mekânda bir bayanın bale dansının ‘spagat’ figürünü icra etmesi asla basite indirgenebilecek bir yaklaşım değildir” diyen Taş, görüşlerini şöyle dile getirdi: “İstanbul’un Fethi'nin ve ‘Hakkın Batıla galebe çalmasının’ sembolü olan, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin fetih sonrasında şükür namazını eda edip, kıyamete kadar cami olarak ilan ettiği, Hızırbey, Hocazade, Molla Hüsrev, Molla Gürâni, Molla Zeyrek, Ali Kuşçu, Alâeddin Ali Fenarî gibi Fatih Sultan Mehmet döneminin âlimlerinin alınlarının secdeye gittigi bu camide inançlarımızı, manevi değerlerimizi hafife almaya yönelik bu eylemin masum bir gösteri olarak gösterilmeye ve örtbas edilmeye çalışılması tek kelimeyle manevi dokuyu zedelemeye yönelik bir düşüncenin tezahürüdür ve asla kabul edilemeyecek bir yaklaşımdır. Bu olayın tam da seçim arefesinde gerçeklesmesi, bakanlık tarafından verilen özel izinle yapılması, sosyal medyada paylaşılarak kamuoyuna duyurulması, Batı dünyasına ve AB’ye mesaj niteliğinde bir adım olduğu yönündeki kuşkularımızı güçlendirmektedir. Her ne sebeple olursa olsun, mabedlerimize, ecdadımızın emanetlerine, manevi değerlerimize, tarihimize yönelik bu gibi saygısızca girişimler asla kabul edilemez.”

Son Güncelleme: 08.01.2019 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2019-01-07 15:36:32

derdini seveyim senim, şırıngayla kan alıyorlar ses yok kadının biri ayasofyada spagat yapmış tepki mesajları kınamalar, ne kadar samimiyetten yoksun

Avatar
Kenann 2019-01-07 16:27:38

Kardeşim artık yeni Türkiye'ye alışın

Avatar
Buhari 2019-01-07 20:20:41

İşiniz gücünüz semboller. Azcık da idelerinizle öne çıkın. Kadın dans etse ne olacak. Daha önce çırılçıplak poz veren oldu yaprak kıpırdamadı. Azcık araştır bulursun twitterda. Ülkede ateistlerin sayısı artıyor, inançsızların sayısı zirve yapıyor bu yaklaşımlar yüzünden.