Sokak hayvanlarına klimalı yuva

Çorum Belediyesi, sokak hayvanlarının kış şartlarını daha iyi ortamda geçirebilmeleri amacıyla içerisinde...

14 Ocak 2015 Çarşamba 11:50
 Sokak hayvanlarına klimalı yuva


Çorum Belediyesi, sokak hayvanlarının kış şartlarını daha iyi ortamda geçirebilmeleri amacıyla içerisinde klimaların da bulunduğu konteyner evler kurdu.


Çorum Belediyesi, sıcaklığın sıfır derecenin altına düştüğü bu günlerde sokaklarda yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarına şefkat eli uzattı. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevinde kurulan klima ısıtmalı konteyner evlerde sokak hayvanları sıcak ortamda bahar mevsimine hazırlanacak.


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye bünyesinde kurulan konteyner evler ve sokak hayvanları için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sokak hayvanlarının kış mevsimini daha iyi şartlarda geçirmeleri için bakımevinde klimalı hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Candan, “Sokaklarda kalıp da bakıma muhtaç, yaralı, hasta ve rehabilitasyon ihtiyacı bulunan sokak hayvanlarımız için 8 konteyner ev kurduk. Sıcak, temiz ve rahat bir ortamda rehabilitasyonu sağlanacak hayvanlarımız sokak hayatına hazır hale gelene kadar burada misafirimiz olacak. Klimalar sayesinde birçok köpek ve yavruları oda sıcaklığında kışı geçiriyor. Sağlık problemi olanları sağlıklarına kavuşması için gerekli tedavilerini de uyguluyoruz.” dedi.


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, sahipsiz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Onlar aç kaldığında, hastalandığında onlara bakacak kimse yok ve biz Çorum Belediyesi olarak bu çerçevede barınaklarımızı açıyoruz. Barınağımızda 70 sokak köpeği ve kedimiz var. Bunların kimi yaralı kimi hasta kimi rehabilitasyona muhtaç. Onları barınağımızda sağlıklarına kavuşana kadar misafir ediyoruz. Bu hayvanların bir kısmını sahiplenmek isteyenlere veriyoruz.” dedi.




Son Güncelleme: 14.01.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165