Son dakika Arasta açıklaması

MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Arasta'nın restorasyon ihalesine bir gün kala son dakika açıklaması yaptıb.

15 Nisan 2019 Pazartesi 18:38
Son dakika Arasta açıklaması

MHP Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, Çorum Belediyesi’nin ihale edeceği Arasta Sağlıklaştırma Projesi için son dakika bir açıklama yaparak, “Bütün yollar denendi mi?” diye sordu.
Şahin, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Çorum Belediyesi tarafından arasta restorasyon işi ihale edilecek. Arastanın varlığının Çorum’un gelişimi önünde baraj gibi duran bir problem olduğunu bilmeyen yoktur. Peki arastanın SİT alanı durumunun kaldırılması veya taşınması ya da retorasyonla birlikte alt geçidin de yapılması konusunda her yol denendi mi? Tabi ki kültürel varlıklarımız korunmalıdır. Ama bu korumacılık adına bir şehir kaderine terk edilemez. Bunun bir çaresi bulunabilir. Bu konuda kamuoyu oluşturulabilir. En azından restorasyonla birlikte muhtemel bir alt geçit de birlikte yapılabilir. Lütfen bir daha deneyelim. Sonuna kadar deneyelim. Eğer restorasyon yapılacak olursa Çorum’un önünde yüzyıl daha problem kalmaya devam edecektir. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen iyi düşünün. Çok geç olmadan.”

Son Güncelleme: 16.04.2019 23:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2019-04-15 18:58:25

En güzeli oranın tamamiyle taşınması.Arastanın kötü görünümdem başka hiçbir özelliği yok.Saat kulesinden farabi caddesine acilen yol açılmalıdır.Şehir bu arasta yüzünden tıkanmış durumda.Sayın yetkililer gerekeni yapınız.Şehrin önünü açınız lütfen.

Avatar
Karşı Köyün Delisi 2019-04-15 22:07:17

İlerde hayırla yadedilmek isteniyorsa bu ihâle acilen iptal edilmeli. Şükür ki bu şehirde Kenan Bey gibi vizyon insanlar hala var.

Avatar
corum 2019-04-15 19:07:47

sonuna kadar hakli. ne akla resterosyon yapiyonuz anlamiyorum. cok sacma ve aptalca bir proje derhal vaz gecilmeli yiksa corumun gelismesi imkansiz

Avatar
Esnaf 2019-04-15 19:29:35

Kenan Bey doğru söylüyor. Ne olur bir kez daha düşünülse. Geri dönüşü yok bu işin. Arasta esnafı ve mal sahiplerinin de bu işte çoook zararı var. En çok onlar düşünsün. Ama memleket kaybedecek. Belediye mülk sahiplerini bir şekilde mutlu etmeliydi. Bugün fazla para ödenmiş olurdu. Ama arasta yıkılıp yol açıldığında; herkesten dua alınırdı. Çorum kazanacaktı. Ama artık ne konuşsak boş heralde.

Avatar
Vatan Taş 2019-04-15 23:45:57

Arastanin yıkılıp yol açılmasında ki en büyük engelin Gazi Caddesi esnafı olduğunu düşünüyorum... Gazi caddesine sıkışmış bir Corum en çok kimin işine gelir. Tabi ki de cadde esnafının, mevcut haliyle, kiraya verse de kârlı, kendisi işlerse de kârlı...
Offf... Yemede yanında yat... Şimdi anlayabiliyormusunuz, Farabi caddesi ile Gazi Caddesinin Arasta bahanesiyle birlestirilmemesini...

Avatar
Giray 2019-04-16 17:33:26

Adı üstünde çöplük .Çarşının ortasında baraka topluluğu neresi tarih .50 yıldan tarih mi olurmuş arkadaş.Esnafa yapsınlar sıcacık gıcır gıcır dükkan ama toplu olacak şimdiki gibi.koşa koşa giderler

Avatar
cafer 2019-04-16 08:06:42

yarım asırlık tarihi bir çarşının yıkılması ve yüksek yüksek binaların içinde bogulmak kimin işline gelir acaba? neden yıkılmasını istersiniz?çorumun gelişmesi sadede arastanın yok olmasına mı baglı? arasta esnafını hiç düşündünüz mü peki? bunlar içinde bir planınız varmı? çarpık kentleşme yapılırken kimsenın sesi çıkmazken bugun bir arasta için herkes aslan kesilmiş..yazık..