‘Son Kuşlar’ cezaevinde

Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’nde Devlet Tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü’nün hazırlayıp sunduğu...

04 Mart 2015 Çarşamba 17:42
 ‘Son Kuşlar’ cezaevinde


Çorum  L Tipi Kapalı Cezaevi’nde  Devlet Tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü’nün hazırlayıp sunduğu “Son Kuşlar” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.


Çorum  L Tipi Kapalı Cezaevi’nde sergilenen tiyatro oyununu, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü  ‎Salih Erkan Tarancı, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Tarım İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyit Ahmet Sancak,1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halik Yüksel, İl Özel İdaresi  Genel Sekreteri  Ömer Arslan, PTT Başmüdürü  Ziya Başıaçık, cezaevi personeli ve cezaevinde bulunan hükümlüler izledi.


Sergilenen tiyatro oyunundan sonra açıklama yapan Vali Kara, “Burada ki süreyi iyi değerlendirin ve okuyun. Krizi fırsata dönüştürün. Aslolan insanın nefsinin esiri olmamasıdır. Allah yardımcınız olsun. Sizlerin de bizler gibi hür olduğu ve barışın olduğu bir dünya temenni ediyorum.’’ dedi.


Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sorumluluk projesi olan “Son Kuşlar” isimli oyunun 223 cezaevinde, 180 bin tutuklu ve hükümlü ile 200 bin personele ulaşılacağı bildirildi.


Program Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle cezaevinde bulunan hükümlü kadınlar için düzenlenen kokteylle devam ederken, Vali Ahmet Kara ve beraberindeki protokol üyeleri, cezaevinde bulunan kadın mahkumları karanfil hediye ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.




Son Güncelleme: 04.03.2015 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.