Sorular bildiği yerden çıktı

Çorum’un uydudan yayın yapan yeni kanalı TV19’un hafta sonu konuğu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ydü.

12 Aralık 2016 Pazartesi 08:27
 Sorular bildiği yerden çıktı

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Çorum’un uydudan yayın yapan yeni kanalı TV19’un hafta sonu konuğu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ydü.

İLK KONUK KÜLCÜ OLDU

TV 19 Genel Yayın Yönetmeni değerli meslektaşımız Murat Erdoğan’ın moderatörlüğünde düzenlenen ‘Murat Erdoğan’la Bakış Açısı’ programına gazeteci olarak ta Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan, Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar ve TV 19 program yapımcısı Hakan Aksu katıldı. Programın ilkinin konuğu ise Belediye Başkanı Külcü oldu.

SMS MESAJLARI GELİNCE

Yerel basının yanı sıra telefonlara gönderilen SMS ile sıkça duyurusu yapılan program mesajı telefonuma aynı gün içinde 5 kez gönderilince izlemek farz oldu. Mesaj gelmese de programı zaten izlemeye kararlıydım.

SORU AZ, TEMENNİ FAZLA


Halep dramı, reklamlar, sokak röportajları derken yaklaşık 2 saat süren programda konuk gazeteciler Külcü’ye net 3 soru sorabildi. Gerisi temenni mahiyetinde eklemelerdi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Moderatör TV 19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan’ın sorularının ağırlıklı olarak ön planda olduğu programda Külcü’ye ait kamuoyunun ekseriyetinin malumu olduğu 5-6 kalem büyük proje hakkında teferruatlı bilgi vermesi sağlandı.

KALLAVİ SORU VATANDAŞTAN

Kallavi denilebilecek birkaç sorun ve soru gazetecilerden değil, sokaktaki vatandaştan geldi. O sorular su ve emlak vergisi faturalarına yansıtılan evsel atık gideri, kültür varlıklarını koruma maliyeti, su ve otobüs zammı oldu. Zaman daraldığından olsa gerek Sayın Külcü o sorulara da cevap veremedi.

GÜNCEL SORU HAVAALANI

Gazeteciler Erol Taşkan, Mehmet Yolyapar ve Hakan Aksu’nun birkaç adet diyebileceğimiz akılda kalan sorular arasında her zaman güncelliğini koruyan soru Yolyapar’ın yönelttiği Çorum’un müstakil havaalanı talebiydi.

Külcü, bu soruya cevabını doğal olarak vekillere dokundurmadan geçiştirdi.

YOLYAPAR AKSU DİYALOĞU

Havaalanı sorusunda gazeteciler Yolyapar ve Aksu arasındaki kısa süreli tartışma, programda seyircinin uykusunu açan en canlı kısımdı.

SORULMAYAN SORULARIN CEVABI

Sözün özü, Külcü’nün program boyunca tabiri caizse bir nevi ısınma antrenmanı yaptığı, hiçbir soru karşısında terlemediği söylenebilir.

Geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısı ile medya karşısına çıkmaya başlayan Külcü, ileriki günlerde başka ortamlarda daha başka sorularla karşılaşabilir. Elbetteki siyasî tecrübesi ile Külcü’nün her soruya verilecek bir cevabı vardır. Biz sadece sorulmayan soruların cevabını merak ediyoruz.


Son Güncelleme: 13.12.2016 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Garip bir adam 2016-12-12 10:14:51

sayın demirer, yine kitabın ortasından konuşmuşsun. söylediğiniz gibi programda gazeteciler hiç konuşamadılar.başkan külcü'nün söyledikleri zaten kamuoyunda bilinen şeylerdi.sorulmayan soruların cevabını merak ediyorsanız bir gün sizde o programa konuk olun:) saygılar

Avatar
Ahmet 2016-12-12 10:36:52

büyük suç gazetecilerde. i̇stediğin soruyu soramayacaksan oraya neden çıkıyorsun kardeşim.maksat dostlar televizyonda görsün. sayın demirer programın al takke ver külah şeklinde geçtiğini yaz saymışsın güzel olacakmış...

Avatar
çorum 2016-12-12 11:01:33

bu devirde artık soru soranı sorgulayanı karşıt görüşü kabul etmiyorlar sorular istedikleri gibi olacak allah hakkımızda hayırlısını versin ne iş yaparsa yapsın dürüstlüğü ilkeli olmayı yalansız riyasız çalışmayı düstur edinmiş hak yoldan ayrılmayanların ülkemize hizmet etmesini nasip etsin yüce yaratan

Avatar
Melih 2016-12-12 14:22:57

istediğiniz soruları soramıyorsanız çıkmayın oraya.

Avatar
sadi sade 2016-12-12 14:28:10

usta gazetecilerden de bu beklenirdi. usta gazeteci olmak kolay değil..

Avatar
Haber 2016-12-12 15:08:50

gazeteci değil noter bunlar... danışarak dövüşüyorlar.

Avatar
Hattuşa 2016-12-13 00:47:19

Soru her zaman Havaalanıdır arkadaş, çorum adına kim konuşuyorsa