Soruşturma izni verilmedi

İskilipli Atıf Hoca’yı vefat yıl dönümünde kabri başında anma programına katılan Vali Mustafa Çİftçi ve İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül için soruşturma izni verilmedi.

02 Mayıs 2021 Pazar 01:16
Soruşturma izni verilmedi

İskilipli Atıf Hoca’nın vefatının 95.yılı nedeniyle 4 Şubat’ta anma programına katılan Vali Mustafa Çiftçi ve İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül hakkında soruşturma izni verilmedi.

Atıf Hoca’nın vefat yıldönümünde kabri başında anma programına katıldıkları gerekçesiyle bazı mahfiller tarafından hedef haline getirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül hakkında Çorum Cumhuriyet Savcılığı, “eylemlerin kişisel nitelikte olduğunu”, Samsun Cumhuriyet Savcılığı ise “soruşturulması gereken suç unsuru bulunmadığı” kararını verdi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Vali Çiftçi ve Kaymakam Eligül’e ilişkin incelemesini tamamladı. Çiftçi ve Eligül hakkında “anayasayı ihlal”, “görevi kötüye kullanma”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarını işledikleri ve “Atatürk Aleyhine Suçlar Hakkında Yasaya muhalefet ettikleri” iddiasıyla şikâyetçi olunduğu hatırlatılan incelemede, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, dosyayı, “Çiftçi ve Eligül’ün mülki idare amiri olmaları ve eylemlerinin kişisel nitelikte olması nedeniyle yetkisizlik kararıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği” kaydedildi.

“Çiftçi ve Eligül’ün anma programına katılmalarından ibaret eylemin herhangi bir suçun yasal unsurunu oluşturmadığı ve soruşturulması gereken suç unsuru bulunmadığı” belirtilen incelemede, “soruşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

Son Güncelleme: 02.05.2021 01:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-05-02 13:17:07

Kurtuluş savaşından savaşan dedelerimizin esamesi okunmazken.. Düşmana karşı 1 kurşun atmamış hatta hatta kuvayi milliye karşı bildiri yazmış yunan İngiliz muhibi adam anılıyor..

Avatar
Vtndş 2021-05-02 02:26:17

MEMLEKETE BAK YA MECLİSTE PKK YI TEMSİL EDİP ERMENİ SOYKIRIM İDDİASINI DESTEKLEYEN KÖPEKLERLE YANDAŞLARINA KİMSE SÖZ ETMİYOR AMA DUA EDEN VALİYLE KAYMAKAMA SORUŞTURMA AÇILMASI ISTENİYOR.

Avatar
HAS ÇORUMLU 2021-05-02 15:46:48

Çorumlu rumuzu ile yazan cahile cevap. At gözlüğünü çıkarda şöyle bir bak gerçeklere. Ne alaka şimdi İngiliz muhibbi.iskilipli Atıf hoca Anadolunun manevi mimarlarından biridir. Attığın çamur yapışmaz.

Avatar
Vatandaş 2021-05-02 19:02:37

Has corumlu atıf hocayı kulaktan duyma yalanlarla öğrenme araştır. Ingiliz uçaklarıyla bildiri attirmistir kuvayı milliyeye karşı. Teali islam cemiyeti başkanıdır ve milli mücadelede olumsuz tavır sergilemiştir bu cemiyet. Madem öyle mübarek bi zattı neden düşmana karşı hiç savaşmamış hatta onu desteklemiştir biri bunu anlatsin

Avatar
ÖZ Çorumlu 2021-05-02 20:23:13

Çorumlu rumuzlu yalan tarih ezbercisi birazda resmi tarih dışında okuda gör neyin ne olduğunu. Atıf Hoca kuvaı milliye karşıtı, İngiliz ajanı olacaktı bu cehape ziniyetide onu asacaktı öylemi sıkardı biraz.

Avatar
Mustafa Sabri iskilipli atıf 2021-05-02 22:43:04

Bu iki isimde milli mücadeleye karşıydı.Yazdıkları bildiri tarihi belge açın okuyun. Mahkemede bile inkar etmiyor hainliğini:). Tarihi akıl hastası raporu olan kadirden, pokerci kumarbaz şairden öğrenenler hayal dünyasında yaşıyor..

Avatar
Vtndş 2021-05-02 23:46:03

YALAN TARİH DOĞRU TARİH TARTIŞMAYA BAK.
DOĞRU OLAN ARAŞTIRMAYA GEREK OLMAYAN BUGÜNKİ GERÇEK ŞU Kİ MECLİSİ BOMBALAYANLARIDA DEVLETE KURŞUN SIKANLARIDA HERKES ÇOK İYI BİLİYOR VE OY UĞRUNA KOLTUK ALTINDA SESİ ÇIKMAYAN YANDAŞLARININ DESTEKÇİLERİDE BURDA TARİH DERSİ VERMEYE KALKIYOR.
BUNLARIN İSMİNİDE ÇOK MERAK EDİYORUM AHMET MEHMET Mİ YOKSA PAŞİNYAN KRİKOR BİLMEM NE Mİ

Avatar
selim 2021-05-03 14:24:11

Resmi tarih CHP'nin yazdığı tarihtir. CHP ise bu topraklardan islamı silmeye çalışan bir partidir.

banner165