Soruşturma raporunu açıkladı, karşı atağa geçti

Çorum’un İskilip İlçe Belediye Meclisi dün çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Mayıs ayı  toplantısında soruşturma raporunu açıkladı.

06 Mayıs 2022 Cuma 15:51
Soruşturma raporunu açıkladı, karşı atağa geçti

Çorum’un İskilip İlçe Belediye Meclisi dün çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Mayıs ayı  toplantısını gerçekleştirirken, Belediye Başkanı Ali Sülük, şahsı, bazı meclis üyeleri ve görevli belediye memurları hakkındaki iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından başlatılan soruşturmanın sonucunu açıkladı. Sülük, teftiş sonucunda soruşturmaya gerek olmadığı raporunun çıktığını belirterek, “Bundan sonraki yasal süreçte tarafıma, arkadaşlarıma ve personelime karşı bu şekilde iftira atanlar hakkında, belediye çalışmalarını engellemeye yönelik tutum sergileyenler için gerekli işlemleri yapacağız” dedi.

İskilip Ajans. Com'un aktardığına göre; İskilip Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı gergin geçen oturumla gerçekleştirildi. Dün yeterli sayının ulaşmaması yüzünden yapılamayan mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye mazeretli 2 üye haricinde çoğunluğun katılımıyla yapıldı.

Başkan Sülük, bugün gerçekleşen meclis toplantısında bazı meclis üyelerinin şikâyeti sonucunda İskilip Belediyesi’nde incelemede bulunan müfettiş raporunun sonucunu duyurarak şöyle dedi:“Kanun ve yönetmelik gereği meclisimizin ve halkımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hakkımızda yapılan iftiralara karşılık; 30.12.2021 tarihli 369 sayılı karar numaralı ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu imzalı gelen Müfettiş Raporunu açıklayacağım. Gelen raporu özellikle meclis toplantısında ve bu iftiralara imza atan meclis üyelerinin gözüne baka baka açıklamak için istedim. 
Uzun süredir hakkımızda bazı iddialarda bulunan meclis üyelerinin iftiraları yetkili makamlarca incelendikten sonra; benim, 3 meclis üyemiz ve 14  memurumun hakkında soruşturmaya gerek kalmadığı tarafımıza gelen raporla bildirilmiştir. Bundan sonraki yasal süreçte; tarafıma, meclis üyesi arkadaşlarıma ve personelime karşı bu şekilde iftira atanlar hakkında, belediye çalışmalarını engellemeye yönelik tutum sergileyenler için gerekli işlemleri yapacağız.”

Son Güncelleme: 06.05.2022 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2022-05-06 16:37:50

İki yılda bir iskilip e gelirim. Başka şehirler de gelişme yatırım olur ancak İskilipe yakışmıyor enerji birbirinizle uğraşarak değil bakın genç nüfus ilçede duramıyor neden okul, iş ve aş. Alimler şehrine yakışmıyor. Her mevki, her kademede insani olan bu şehir çok ileri gitmeli idi
önümüz seçim yılı halen ilçeyi temsil için bir vekil adayı çıkartmayı düşünmezsiniz. neden

Avatar
İskilip li 2022-05-06 21:43:53

Bırakında çalışsın adam, hesabı seçimde sorarsınız, İskilip e zarar vermeyin

Avatar
Secaatin gül 2022-05-07 19:21:35

İlçe başkanları içinde en eğitimli başkan sayı. Ali süluktur . Ortakoyun Vizontele başkanı gibi ortaokul mezunu olan yandaşlar makbul tutuluyor genelde