Soruyu çözdü, maaşı istemedi

Matematik alanında adından başarıyla söz ettiren Çorumlu Öğretmen Aydın Cerit, yine iddialı bir çalışmaya imza attı.

30 Kasım 2016 Çarşamba 12:59
Soruyu çözdü, maaşı istemedi

Matematik alanında adından başarıyla söz ettiren Çorumlu Öğretmen Aydın Cerit, yine iddialı bir çalışmaya imza attı.

Aydın Cerit, hazırladığı iki matematik sorusunu 5 Aralık 2016 günü saat 18.00'e kadar çözen ilk kişiye 93 ay süresince emekli maaşını verme taahhüdünde bulundu.


Samsun'da ikamet eden emekli Matematik Öğretmeni Cerit, özellikle asal sayılar üzerine yaptığı çalışmalar ve sayılar ile ilgili hazırladığı projelere dikkat çekmek için ödüllü 2 ayrı matematik sorusu hazırladı. 
Evli ve 2 çocuk babası Cerit, hazırladığı soruları Doğan Haber Ajansı Samsun Muhabiri Yaprak Koçer’e anlattı.

İLK ÇÖZENE 93 AY MAAŞ


Üzerinde 1 gün çalışarak 2 matematik sorusu hazırlayan Cerit, 2 soruyu çözüp 5 Aralık 2016 saat 18.00'a kadar Samsun Öğretmen Evi'ne gelerek kendisine ulaştıran ilk kişiye 93 ay süresince emekli maaşını vereceğini söyledi.


Ayrıca Samsun Öğretmen Evi Restoranı tarafından bu kişiye 93 ay süresince ücretsiz öğlen yemeği ikram edileceğini belirten Cerit, “Yıllardır sayılarla ilgili çalışmalar yapıyorum. Özellikle asal sayılarla ilgili çok önemli çalışmalarım var. Yaptığım çalışmalara dikkat çekmek ve bu çalışmaların üstün bir teknolojiye dönüştürülebileceğine ikna etmek için böyle bir şey yaptım. Hazırladığım bu iki soruyu belirttiğim zamana kadar çözüp bana getiren ilk kişiye bu iki ödülü vereceğim. Cumhuriyetimizin ilanının 93'üncü yıl dönümü anısına ödülü de 93 ay olarak belirledim” diye konuştu.


SORUYU ÇÖZDÜ, MAAŞI İSTEMEDİ


DHA’nın haberine göre, soruyu açıklamasının ardından Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 150 kişinin kendisini aradığını belirten Aydın Cerit şunları söyledi:


Soruyu açıklamasının ardından Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 150 kişinin kendisini aradığını belirten aydın cerit şunları söyledi:


"5 kişi soru ile ilgili çözümlerini bana ulaştırdı. Bunlardan 3'ü doğruydu. Doğru cevabı ilk ulaştıran kişi Beykent Üniversitesi'nden öğretim üyesi Prof. Dr. Afgan Aslanov oldu. Sayın hocam bilgisayarda bir program yardımıyla soruyu çözmüş ve bana ulaştırdı. Cevapla birlikte gönderdiği mektupta vaat ettiğim 93 aylık emekli maaşı taahhüdümü istemediğini söylemiş. Soruya bu kadar ilgi gösterileceğini tahmin etmiyordum. Tabi sorumun bir başkası tarafından çözülmesi beni hem sevindirdi hem de üzdü. Benim için de bir tecrübe oldu. Bilgisayarların kapasitesi ile ilgili bilgi edinmiş oldum. Bundan sonraki çalışmalarım için bana yardımcı olacaktır."

Son Güncelleme: 30.11.2016 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165