Sosyologlar Çorum'a dikkat çekti

Yeniden Sosyoloji Derneği Çorum mensupları, Çorum'un sosyolojik sorunlarına dikkat çekti, göreve hazır oldukları mesajını verdiler.

14 Kasım 2019 Perşembe 23:17
Sosyologlar Çorum'a dikkat çekti

Yeniden Sosyoloji Derneği Çorum mensupları ve sosyoloji bilimine gönül verenler 14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü’nde bir araya geldi. Buluşmada günün anlam ve önemine değinen sosyologlar, dünyada ve Türkiye’de sosyolojinin durumunu masaya yatırdılar.

Yapılan açıklamada, Türkçe karşılığı toplum bilimi olan sosyolojinin; bilim olarak kuran ve ona ismini veren Aguste Comte’un  görüşme, gözlem ve analize dayanan pozitif bir bilim dalı olarak toplum hakkında nihai çözümler üretmesini amaçladığını,  dünyada sosyolojinin ve sosyologların toplumu ve toplumsal gerçekleri araştırıp, incelenmesinde ve karşılaştırılmasında büyük bir önemi varken ülkemizde henüz keşfedilmemiş bir hazine niteliğinde ifade ettiler.

Çorum’da yaşanan sorunlara da değinen sosyologlar, kentte toplu taşıma araçlarının yapısından, taşımada yaşanan çeşitli sorunlardan, ilimizde son zamanlarda artan intihar olaylarından, trafik, alt yapı, hastane hizmetleri, şehirler arası ulaşımda yaşanan sıkıntılar, hızlı erişim, sanayi ve turizm alanındaki eksiklikler gibi birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulundular. Yaşanan birçok sorunun aslında çok basit çözümlerinin de olduğunu ama bunu gün yüzüne çıkarmak için sosyologlara ihtiyaç duyulduğunu aktaran sosyologlar, Çorum’da ve Türkiye’de özveri ile çalışacak binlerce sosyoloğun bu göreve talip olduğunu, dile getirdiler. yetkililerden bu konuda destek beklediklerini dile getirdiler. Sosyologlar, sorunların çözümü için ‘yeniden sosyoloji’ diyerek tüm meslektaşlarının 14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü’nü kutladılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165