‘Söz’ de ‘karar’ da milletin’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, TBMM’de görüşülen Anayasa değişiklik paketinin onaylandığını artık sözün ve kararın milletin olduğunu söyledi.

21 Ocak 2017 Cumartesi 10:33
‘Söz’ de ‘karar’ da milletin’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, TBMM’de görüşülen Anayasa değişiklik paketinin onaylandığını artık sözün ve kararın milletin olduğunu söyledi.

18 Maddelik Anayasa Değişiklik Teklifinin görüşmelerinin yoğun, heyecanlı, gerilimli ve çalkantılı geçtiğinin altını çizen Aras, “Nihayetinde, TBMM, yapılan anayasa değişikliğinin maddelerinin ve tümünün oylanmasını tamamlamıştır. Çıkan sonuçlar referandumu işaret etmiştir. Bu durumda anayasa değişikliği milletimizin önüne gelecektir” dedi.

Milletimiz tercihini yapacağını, ‘sözün’ de milletin, ‘kararın’ da milletin olacağını ifade eden Aras, açıklamasında şunları vurguladı:

“Egemenliğin sahibi olan Türk milletine, tarihi nitelikli ve bizzat istikbalini ilgilendiren bir konuda görüşü ve tercihi sorulacaktır. 15 Temmuz'da tankın önüne yatan, tüfeklere göğsünü siper eden, gökyüzündeki darbeci uçaklara adeta pençe atan kahraman milletimize nasıl ve hangi tür hükümet etme sistemini tercih ettiği sorulacaktır.

Milletimiz bu soruları cevaplayacak, üzerinde tahribat yapılan, tartışmalara ve uzlaşmaz fikir ayrılıklarına neden olan hükümet etme sistemi konusu netleşecektir. Milletimize gidilmesine karşı çıkan, milletten yana görünüp yine millete güvensiz ve duyarsız kalanlar bir kez daha çuvallayacaklar ve yüzleri kızarmaktan kurtulamayacaktır.

Ortak milli çıkar, kişisel gaye ve hırslara kurban edilmeyecektir. Hizip odaklarının kuru gürültüleri, sinsi faaliyetleri dikiş tutmayacaktır. Türkiye’yi onurlu bir geleceğe taşıyacak çelikten bir irade teşkil edilirse, ülkemizi hiç kimse tutamayacak, önümüze hiç kimse geçemeyecek, kriz, kaos ve darbe çığırtkanları tarihe karışacaktır.

Türkiye sıkıştığı dar alandan çıkacaktır. Türk milleti birliğini, dirliğini ve bekasını koruyup geleceğe korkusuzca yürüyecektir. Milli uzlaşma ihaneti gömecek, ithamları sökecektir.

MİLLİ İRADEYE HER DAİM SAYGI DUYMAKTAYIZ

Milliyetçiliği harekete geçirmiş ve varlığını yegane olarak millete borçlu olan Milliyetçi Hareket Partisi, emanetin sahibine gitmekten asla kaçınmayacaktır. Devleti yaşatmak için toplumsal sözleşmeyi yenilemek, herkesin hukuki sınırlarını yeniden tarif ve tanımlamak, buna da şartsız bağlı kalmak önümüzdeki hedefler olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, milli iradeye her daim saygı duyacak, milletimizin kararını duymaktan rahatsız olmayacaktır. Milletimizden nasıl yönetileceğiyle ilgili karar vermesini beklemek, vereceği her karara da bağlı kalacağımızı söylemek bizim milliyetçiliğimizin, milli iradeye hürmetimizin ve demokrasiye bağlılığımızın esası, özüdür.

İnanıyoruz ki, Türk milleti yapay ayrımlara, beyhude çabalara fırsat vermeyecek, beraberliğini sonsuza kadar sürdürecektir.”


Son Güncelleme: 21.01.2017 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.