Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı

Çorum Barosu Başkanı Habercim19 Yazarı Av. Kenan Yaşar, 'kekeme demokrasiden nano demokrasiye geçiş' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

21 Ekim 2021 Perşembe 14:08
Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı

Çorum Barosu Başkanı Habercim19 Yazarı Av. Kenan Yaşar, Türkiye’de avukatlık mesleğinin gidişatını, baroların konumunu ve devlet adalet, yargı, hak ve özgürlükler ile sivil toplum ilişkisini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Yaşar, avukatlık mesleğinin güncel durumunu ve bugüne kadar yapılan mücadeleler sonucu elde edilen hakları özetlediği yazısında özetle, “Kekeme bir demokrasiden, no no demokrasisinden nano demokrasiye geçiş; ancak ve ancak ötekileştirmeyen, ideolojik yönelimden azade, samimiyet yoksunluğu içermeyen hukuk ve iletişim dilinin baroların öncülüğünde toplumda yer bulması ile mümkündür.

Bu sebeple baroların tez elden mesleği merkeze koyan, adaleti önceleyen bir dil oluşturması gerekir. Barolar, siyasete alternatif gibi hareket etmemeli ve aynı zamanda siyasetin payandası da olmamalıdır. Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir şey ya da kimsenin dilini kullanmayan, kimsenin peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olmak baroların olmazsa olmazıdır.

Her ne olursa olsun baroların doğru düzlemde ve doğru usulle yılmadan mücadeleye devam etmesi gerekir. Unutmamak gerekir ki su yükselirse su üzerindeki tüm gemiler yükselir.  Kekeme bir demokrasiden nano demokrasiye ulaşılacak bir yol varsa o da budur, başkaca da bir yol yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Kenan Yaşar’ın yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

https://www.habercim19.com/kekeme-demokrasiden-nano-demokrasiye-gecis-makale,537.html

Son Güncelleme: 21.10.2021 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.