Sporculara tahsis edilebilir

Çorum Belediyesi yeni binaya taşındı, tarihi Taş Bina ve hemen yanı başındaki eski hizmet binasının akıbeti merak konusu oldu.

18 Ocak 2023 Çarşamba 10:17
Sporculara tahsis edilebilir

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi Farabi Caddesi üzerindeki yeni binasına taşınırken, Taş Bina ve hemen yanı başındaki eski hizmet binasının akıbeti merak konusu oldu.

KENT KÜTÜPHANESİ VE TEMSİLİ MAKAM

Gazi Caddesi üzerindeki tarihi Taş Bina’nın bakım ve onarımdan geçirileceği, alt katının kent kütüphanesi, üst katının temsili olarak Başkanlık Makamı olarak kalacağı belirtiliyor. Üst düzey devlet yöneticilerinin şehri ziyaretlerinde başkanlık makamın yine temsili olarak kullanılacağı ifade ediliyor.

GÜREŞÇİ VE VOLEYBOLCULARA

Belediye eski hizmet binasının akıbeti ise tartışılıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; zeminde işyerleri bulunan 6 katlı eski belediye binasının voleybol ve güreş branşlarında sporculara konaklama tesisi olarak tahsis edilebileceği değerlendiriliyor. Binanın tamamının kiralanabileceği de alternatifler arasında değerlendiriliyor.

HENÜZ NET KARAR VERİLMEDİ

Belediye yönetiminin gerek ana cadde üzerindeki eski ek hizmet binası ve gerekse Turgut Özal İş Merkezi’nde bulunan mülkleri için henüz kesin kararını vermediği ifade ediliyor.

Son Güncelleme: 18.01.2023 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Genclerin eğitimi için ayirin 2023-01-18 10:48:49

Genclerin okuma yapması için mekanlar yetmiyor. Genclerin faydasına kullanın lütfen. Çalışma alanları. Kurs merkezi. Olarak kullanın. Merkezi konumda.

Avatar
Ahmet 2023-01-18 11:01:13

Temsili makammış, üst düzey yönetici ağırlamaya kullanılacakmış falan filan. Vazgeçemediniz padişahım çok yaşa kafasından. Üst düzey yönetici nedir ya? Üst düzey yönetici halktır halk!

Avatar
Adem 2023-01-18 11:59:55

Taş binayı kütüphane yapın diğer binayı kiraya verin belediye para kazansın

Avatar
Sorumlu 2023-01-18 11:43:53

Belediye otel veya apart olsun öğrenciler veya ilimize gelen misafirler açısından iyi olur.

Avatar
Recep 2023-01-18 15:03:54

obina 55 yıllık, sıkıntılı, bir depremde Allah korusun mahvolur, yıkılıp, tarihi bina ve turgut özal iş merkeziyle mimari anlamda uyumlu bir bina yapılmalı, tabii zemin kattaki hak sahipleri ne der bu işe o önemli

Avatar
Şehir nefes alsın PARK yapılsın 2023-01-19 00:05:48

Binaya gerek yok. Park yapın. Meydan ağaçsız çok anlamı yok ama burada nefes almalık yer yapılırsa çok iyi olur.

Avatar
murat 2023-01-19 11:12:41

açık kabin kabin bölüp gençlere etüt merkezi yapın.
sessizce herkes dersini çalışsın. Bir çok çocuk evin gürültüsünden v.s. dersini çalışacak yer bulamıyor. Tuvaleti, içme suyu, temizliği sıcak ortam...

Avatar
mehmet 2023-01-19 19:05:11

Halil İbrahim beye mükemmel bir proje veriyorum. kağıt kalemi çıkarıp not almalı.
1-belediye binası yıkılmalı
2-küçük ev çay bahçesi ile arasındaki yol kapatılmalı, mevlana otoparkı için eski tsonun yanındaki sokak trafiğe açılmalı.
3-yıkılan binanın yeri, yanındaki yol ve küçük evin olduğu alan birleştirilmeli.
4-yıkılan dükkanları da mağdur etmemek için ortası park etrafı tek katlı dükkanlar olan sosyal bir açık alışveriş alanı yapılmalı.
5-kayışoğluna ait olan eski bosh binası traşlanmalı. kasap mehmetin kahvenin vs olduğu bina, çorum haber, bosh ve turgut özalın dış cephesi estetikleştirilmeli.
6-sonraki hedef pttyi kaldırmak, yanındaki hakimiyetin olduğu binayı ve arkasındaki iş merkezini yıkmak olmalı. Böylece eski otobüs duraklarının yanındaki konak görünümlü binalar ile taş bina meydana çıkmış olur, ulu cami saat kulesi taş bina mükemmel bir meydanın etrafında görünür olur.
Sayın editör; bu öneriyi haber yapın ki teklifi sahiplenmesin, hak yerini bulsun.