Stadyum alanında son gelişme

Çorum Belediyesi’nin Karakeçili Mahalle Buluşması’nda mevcut stadyum alanına yapılacak

20 Ağustos 2021 Cuma 22:50
Stadyum alanında son gelişme

Çorum Belediyesi’nin Karakeçili Mahalle Buluşması’nda Yüzevler’de kentsel dönüşüm uygulaması ile mevcut stadyum alanına yapılacak Millet Bahçesi ve Kültür ve Kongre Merkezi ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Hakimiyet’ten Fatih Battar imzalı habere göre; Adil Candemir Parkı’nda gerçekleştirilen mahalle buluşmasında konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, mevcut stadyum alanına yapılacak Millet Bahçesi için proje çalışmalarının halen devam ettiğini belirten Aşgın, önümüzdeki yıl yıkımların başlayacağını ifade ederek; “Ne zaman buralar yıkılacak ve Millet Bahçesi olacak diye vatandaşlarımızın aklında sorular vardı. Buraların Millet Bahçesi olması için yeni spor salonu ile ve amatör futbol sahalarının bitmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde yıkımlar başlayacak ve Millet Bahçesi için çalışmalar başlayacak. 57 bin metrekarelik eski stadyumun tapusunu aldık ve burada imarla ilgili düzenleme yapmaya başladık. 57 dönüm alanın 35 dönümü Millet Bahçesi olacak. Şu an proje aşamaları belli bir noktaya gelmiş durumda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buraya Millet Bahçesi yapacak. Millet Bahçesi’nin içinde Millet Kırathanesi, sportif etkinliklerin yapılacağı alanlar, kay kay pisti olacak. 20 dönümlük arazi üzerine ise Kongre ve Kültür Merkezi yapılacak. 20 dönümün tamamı blok inşaat olmayacak. 8 dönümü inşaat olacak, kalan alan ise park bahçe ve otopark olacak. Biz 8 dönümlük inşaat alanını Gazi Caddesi tarafında oturtmuştuk, ama arkadaşlarımızla yaptığımız istişarede Yunus Emre Parkı ile Milet Bahçesi arasında bina olmaması ve yeşil dokunun birbirini tamamlaması için Meslek Yüksekokulu’na dayanabileceğini konuştuk. Bura ile yeninden bir proje müellifine çalışma yaptırıyoruz. Bu alanı şehrimiz için çok güzide bir yer yapacağız. Burada futbol müsabakalarının yapıldığı yerler var. Spor salonu var. Biz 2 adet amatör futbol maçlarının yapılacağı nizami sahaların yapımına başladık. Biri Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün yanında diğeri ise yeni belediye binamızın karşısında 2 sahamızı 2-3 ay içinde tamamlayacağız.  Mevcut Kapalı spor salonu’nun kaldırılması ile ilgili olarak %52’si tamamlanan yeni spor salonumuzun Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrini yaptık. Bundan sonra tamamlama kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Bakanlık hazırlıkları yaptı ve tamamlamak için ihaleye çıkacak.

YÜZEVLER’E KENTSEL DÖNÜŞÜM

Aşgın, depreme dayanıksız binaların bulunduğu Çorum MYO civarındaki Yüzevler sakinlerinin riskli yapı belgesi almaları halinde belediye olarak %20 gibi emsal verme gibi düşüncelerinin olduğunu bunun da bir daireye karşılık geldiğini söyledi.

Yüzevler ile ilgili vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğu ve riskli yapıların olduğuna dair belge alması gerektiğini belirten Aşgın, şöyle dedi; “Burası 4 dönüm civarında bir yer ve yaklaşık 54 hane var. 3 katlı yapılmış olan ve daha sonra yol cephesi 5 kata çıkartılmış olan 1.66 emsali olan bir yer. Mutlaka benden öncede belediye başkanlarımızın da bildiği bir yer. Bu tür yerlerle ilgili olarak buraların dönüşümü için daire sayılarında oynama yapılması gerekiyor. Burada tabi yüksekokul ve yeşil alan var. Nüfus yoğunluğu nedeniyle kanunun bizden istediği şeyler var. Çok rahat kat ve emsal veremiyoruz. Burada oturan vatandaşlarımız  riskli yapı belgelerini takip edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan buranın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve riskli yapı olduğuna ilişkin bir belge alacaklar. Yüzevler bölgesi bu belgeyi rahatlıkla alabilir. Bizim dosyamıza buranın riskli yapı olduğuna ilişkin belge koymamız gerekiyor. Bu yüzden Yüzevler’de ikamet eden vatandaşlarımızın bir birliktelik oluşturmalarını ve bu süreci belediye ile istişare halinde çözmelerini tavsiye ediyoruz. Bu tür yerlerde riskli yapı belgesi alınırsa bizim de %20 gibi emsal verme gibi düşüncemiz var. Bu da bir daire artışına karşılık geliyor.”
 

Son Güncelleme: 20.08.2021 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hascorumlu 2021-08-21 01:38:41

Siz çimento fabrikasını yiktiniz şimdi stadyumda yıkılacak.siz bir şehrin siluetini yok ediyorsunuz.Bunlar Çorum'un tarihi değerlidir.bahce yapmak kolay yeni bir fabrika yapımda bizde görelim millet ekmek yesin.ac adam.parkta gezse ne olur.

Avatar
Mehmet Efdal 2021-08-21 16:12:18

Sayın başkan. Söz verdiğiniz proje rafa mı kalktı. Erzurum Dede civarı, yeni açılan yol çevresi. Önce buralara açıklık getirin lütfen. Belediye binası bitmeden, şunu yapıyoruz, bunu yapacağız sözlerinden vazgeçin. Zor duruma düşüyorsunuz. Doğru, güzel ve yararlı işlerin yapılmasını her Çorumlu ister ve takdir eder. İyi çalışmalar.

Avatar
nuran 2021-08-21 17:43:59

Bir mimar olarak memleketime yapılacak her iyiliği takdir ediyorum. Ancak alınan mimari kararların şeffaf olmadığı ortada. Kentin her yanı sanki daha önce oralarda hiç bir yaşantı olmamış gibi düzlenip marsta inşa edilir gibi konduruluveriyor. Birçok belediyenin yaptığı gibi, kent için önemli nefes alanı oluşturacak olan bu gibi yerlerin mimari yarışmalarla yapılarak yere dair üretilen zengin projelerle yerin tüm potansiyeli değerlendirmeye alınmalı ve kararların (siyasilerden sonra da) oraların sahibi olan Çorumluların isteği yönünde yapılması gerekir. Kentimizin hafızasının talan edilmesine seyirci kalmak çok acı. Kimseye belediyecilik öğretecek halimiz yok ama birazcık Çorumlu olmak hakkında fikir verebiliriz diye düşünüyorum.

Avatar
adsız 2021-08-21 00:12:32

Keşke yapılanı yikmayipda stad ve kapalı spor alanını millet pa

bahcesi projesini bu olguya göre yapsanız.Merkezi yer her taraftan insanların kapalı ve açık spor salonunda istediği gibi yararlanma sonra millet bahçesi içinde yer alacak kafede bedava çayını içip kekini yese daha iyi olur diye düşünüyorum.Gelin yapılanı yıkmayın.madem proje asamasindasiniz projenizi buna göre yapın.

Avatar
Kenann 2021-08-21 10:31:53

Hazır tesisleri neden yıkıyoruz, spor kompleksi yıkılmaması düzenleme buna göre yapılmalıdır.

Avatar
Çorum'lu 2021-08-21 12:33:16

Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı SEÇİLİRSE Çoruma yatırımlar gelir. Çorum her zaman Üvey evlat. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
Binevler 2021-08-21 00:56:49

Binevler için de bekliyoruz gelişmeleri

Avatar
Tarafsız 2021-08-20 23:22:46

Yapılan hizmetleri takdir ederiz Sayın Başkanım.Ama aynı emsal müftülük yanı Metropol arsası maalesef kapalı kutu.Hiç bir yetkiliden ses çıkmıyor,ortaklar mağdur,mevzu muaallakta.Hatta bir işadamının arsayı şahsi emlakı gibi gördüğü dedikoduları kentte dolaşmakta.Sayın Başkanımızdan ricamız;bu sorunada el atmaları olacak.