STK bayramlaşması İHL bahçesinde

Bayramlaşma İnsani Değerler Platformu, 19 Temmuz 2015 Pazar günü...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 12:29
 STK bayramlaşması İHL bahçesinde


Bayramlaşma İnsani Değerler Platformu, 19 Temmuz 2015 Pazar günü (bayramın üçüncü günü) İHL bahçesinde öğle namazına müteakip bayramlaşma merasimi düzenleyecek.


İnsani Değerler Platformu’ndan yapılan açıklamada, İslam alemine huzur ve barış temennisinde bulunularak şöyle denildi: “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan’ı geride bırakmanın hüznü ve bu ayı idrak etmenin sevincini bir arada yaşadığımız bayram günlerinin gelmesiyle tatlı bir koşuşturma başladı.


İslam aleminde yaşananlar bizleri derinden üzdü. Onlara ancak dualarımızla yardım edebildik. Doğu Türkistan, Keşmir, Filistin, Irak, Suriye, Yemen, Nijerya ve daha nice İslam beldeleri Müslüman dünyanın birlik olamamasından cesaret alan şer güçlerin son model silahlarını deneme alanları haline geldi.


Ramazan ayı içerisinde Doğu Türkistan da yaşananlar toplumda infiale sebep oldu. Yaptığımız bir organizasyonla 1 tır un, pirinç, çocuk mlz. ve çeşitli gıdalardan oluşan yardım malzemesini Kayseri ilimize yerleştirilen Türkmenler için Çorumlu hayırseverlerin ve belediyemizin desteği ile ulaştırdık. Geniş katılımlı bir protesto yürüyüşü yaptık. Ramazan ayının sevinci üzüntülerimizin gölgesinde kaldı.


Bütün bu yaşananlardan da anlaşılıyor ki Müslümanlar bir ve beraber olmak zorundadır. Sıradan mevzuları ayrılık konusu yapmayarak, ortak paydalarda buluşmanın hesaplarını yapmalıyız. Dünyanın barış içerisinde yaşamasının sağlanması Müslümanların birlik olup insanlığa örnek olmasından geçmektedir.


Çorum İnsani Değerler Platformu olarak her zaman ayrışmayı değil, birlik olmayı, aynı hedefler için ortak hareket etmeyi ölçü edindik ve bundan sonra da insanlığın selameti için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çorum halkından da her zaman desteklerini talep ediyoruz.”


Öte yandan İnsani Değerler Platformu’nun her yıl geleneksel olarak Ramazan ve Kurban bayramlarında düzenlediği STK’lar ve Çorum halkı bayramlaşması bu Ramazan Ulu Camii’de değil, İ.H.L. Camii bahçesinde bayramın 3. günü öğle namazına müteakip yapılacak. Çoruma hizmet eden tüm STK gönüllüleri ve Çorum halkı bayramlaşma programına davet edildi.


Bayramlaşma sonunda İHL ve ÇORİMDER tarafından İHL bahçesinde düzenlenen ‘Keşkek Günü” etkinliğine gidilecek.



Son Güncelleme: 15.07.2015 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.