Stratejik gelişim planları değerlendirildi

Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda hazırlanan Çorum İl Stratejik Gelişim Planı çalışmaları kapsamında “Çorum İl Stratejik Gelişim Planı” Eylem Planları Gözden Geçirme Çalıştayı gerçekleştirildi.

25 Kasım 2016 Cuma 14:51
Stratejik gelişim planları değerlendirildi

Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda hazırlanan Çorum İl Stratejik Gelişim Planı çalışmaları kapsamında “Çorum İl Stratejik Gelişim Planı” Eylem Planları Gözden Geçirme Çalıştayı gerçekleştirildi. 24 Kasım 2016 tarihinde Çorum Anitta Otel’de düzenlenen çalıştaya kamu kurum ve kuruluşları ve yerel hizmet yetkililerinden 65 kişi katılım sağlandı.

Çalıştay öncesinde Onuncu Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Plan ve 65.Hükümet Programı gibi üst ölçekli plan ve programlar titizlikle incelenerek; bu çalışma kapsamında kamu kurumları yetkilileriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından kurumlar taslak eylem planlarını OKA’yla paylaştı. Çalıştayda katılımcılar, kurumlarının ilgili olduğu eylemlerle ilgili görüş ve önerilerde bulundu. Bilgilerin düzenlenmiş hali Aralık ayı içerisinde tekrar kurumlarla paylaşılarak çalışmaya devam edilecek.

Çalışmanın sonucunda tarım ve kırsal kalkınma; altyapı ve ulaştırma; asayiş ve yerel kamu hizmetleri; sanayi ve ticaret; eğitim ve istihdam; sağlık ve sosyal hizmetler; çevre, orman ve su; kültür ve turizm başlıklarıyla hazırlanacak eylem planları, Çorum ilinde 2017-2020 yılları için yapılacak öncelikli proje ve faaliyetleri ortaya koyacak.

 

 

 

Son Güncelleme: 25.11.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.