STRATEJİK HATA YAPILMASAYDI…

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Çorum'da, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün gençlik ve spor alanında yaptığı yatırımları överek, “Belediye Başkanımız bize yapacak iş bırakmamış.” dedi.

02 Mart 2017 Perşembe 14:19
STRATEJİK HATA YAPILMASAYDI…

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Çorum'da, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün gençlik ve spor alanında yaptığı yatırımları överek, “Belediye Başkanımız bize yapacak iş bırakmamış.” dedi.


BAKAN’IN SÖZLERİ MANİDAR


Bakan Kılıç’ın sözleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün çalışmalarını takdir eder cinsten olsa da, Çorum’a bakanlıktan yapılan büyük spor yatırımlarının istenilen düzeyde olmadığını gösteriyor.


BAKANLIK NE YAPTI, NE YAPIYOR?


Önce bakanlık merkez ve ilçelere hangi spor yatırımlarını yaptı, yapıyor ona bakalım;

Akkent Mahallesi’nde 6.5 milyon lira maliyetli atletizm pistinin yapımı sürüyor. Yine aynı mahallede antrenman tipi spor salonu yapıldı. Sungurlu ve Osmancık Gençlik Merkezleri hizmete girdi, Alaca’ya kapsamlı bir gençlik merkezi inşa ediliyor. Ortaköy Dodurga ve Laçin hariç tüm ilçelere sentetik saha yapıldı, yapılıyor. Son olarak güreş eğitim merkezi sözü alındı.

BAKAN’DAN İSTEDİK, FAZLASINI VERDİ


Bakan Kılıç, Güreş Eğitim Merkezi talebimize olumlu karşılık verirken, sadece güreş değil, diğer branşları da içine alan daha kapsamlı bir merkez yapılması sözünü verdi. İlçelerin belediye başkan ve teşkilat başkanlarını da dinleyerek taleplerini dikkate aldı. Günü birlik ziyaretinde Hitit Üniversitesi’nin acil ihtiyacı olan ödeneği de karşıladı. Demek ki, isteyince oluyormuş.


Yeniden mevzuya dönelim. Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu’nun bir çok kentine şehir stadı, en az 2 bin 500 kapasiteli spor salonları, uluslararası müsabakalara uygun tesisler yaptı.


STRATEJİK BİR HATA YAPILDI


Peki Çorum’a neden bu yatırımlar gelmedi.?


Çünkü stratejik bir hata yapıldı.


Başkan Külcü ilk dönem projeleri arasına Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatının belediyeye devri karşılığında mevcut tesisleri kendisinin yapacağını taahhüt etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çorum Belediyesi arasında protokol imzalandı.


Hal böyle olunca belediye yeni şehir stadı, en az 3 bin 500 kapasiteli spor salonu, 2 adet nizami sentetik saha, tenis kordu ve gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü hizmet binasını yapma sözü vermiş oldu. Külcü ayrıca Atatürk Spor Salonu, sentetik sahalar ve tenis kortunun Çorumlu’nun rahat ulaşabileceği merkeze yakın bir yere yapılacağını taahhüt etti.


Mevcut şehir stadı 20-25 katlı konut ve ticaret merkezi olarak imara açıldı. Yeni tesislerin de Samsun Yolu üzerine yapılması öngörüldü. Uygun arsa bulunamadı, birkaç kez plan değişikliği yapıldı, süreç uzadı.


Bu arada yeni Çevre Yolu üzerinde Şehir Stadı inşaatı başlatıldı. Yazın tamamlanması planlanıyor. Külcü’nün Samsun yolu üzerine yapılacağı sözünü verdiği büyük spor salonu ve sentetik sahaların ise İskilip Yolu üzerindeki eski Hayvan Pazarı arsasına kaydırılacağı ifade ediliyor.


PROTOKOL ÇORUM’U BAĞLADI


Sayın Külcü’nün iş başında olduğu dönemde yapılan protokol nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorum’a yeni bir tesis kazandıramadı. Çünkü Çorum Belediyesi Dr. Turhan Kılıçcıoğlu stadı ve müştemilatına sahip olma karşılığında yeni şehir stadı, spor salonu ve diğer sentetik sahaları yapma sözü verdi.


Külcü’nün göreve geldiği 8 yıllık zaman zarfında  Anadolu’nun bir çok kenti, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ciddi spor yatırımları aldı. Yaklaşık 30 kentin şehir stadının yapımını bakanlık üstlendi. Örneğin, kısa süre önce komşumuz Amasya’ya yine bakanlık tarafından 2 bin 500 kişilik uluslararası müsabakalara uygun spor salon yapıldı.


TESİS YATIRIMLARINDA FAKİRLEŞTİK


Çorum’a dönüp bakıldığında merkezin tesis yatırımları açısından fakirleştiği söylenebilir. Şehir stadı belediye kaynaklarıyla 70 milyon liraya yapılıyor. Spor salonumuz hâlâ ortada yok. 50 yıllık Atatürk Spor Salonu’na mecbur ve mahkûm kaldık, burada da ciddi uluslararası organizasyonların yapılması mümkün görünmüyor.


SPOR KENTİ OLABİLİRDİK


Netice olarak, Çorum Belediyesi mevcut şehir stadı ve müştemilatını devralarak imara açmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzalayıp taahhüt altına girmeseydi, belki de bakanlık bize şehir stadı, yeni spor salonu, sentetik sahalar, çeşitli branşlarda belki olimpiyatların bile düzenlenebileceği yeni tesisler yapabilirdi. Belediyemiz de kaynaklarını daha fazla mahalleye spor tesisi, gençlik ve kültür merkezleri yaparak kullanabilirdi.


İşte o zaman Çorum spor kenti olabilirdi…


Son Güncelleme: 02.03.2017 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2017-03-05 00:42:58

valla herkes kaptırmış kendini gidiyor biryerlere menfaat pesinde gözler kör kulaklar sagır olmuş acaba şu tespitler farkedildimi spor camiasında su yazıyı sporla ilgilenen herkesin okuması lazım ama nerdee!!!