Su için yeni kuyular açıldı

Yaz aylarında artan su sıkıntısı nedeniyle Osmancık Belediyesi tarafından iki su...

15 Ağustos 2014 Cuma 11:26
 Su için yeni kuyular açıldı


Yaz aylarında artan su sıkıntısı nedeniyle Osmancık Belediyesi tarafından iki su kuyusu daha faaliyete alındı. Gemici Mahallesi'nde açılan yeni su kuyusu ile üç mahallenin su sorununun çözüldüğü bildirildi.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede kurak geçen kış mevsiminin ardından yaz aylarının da sıcak geçmesiyle kuyulardaki su seviyesinin düştüğünü belirterek su kesintilerinin önüne geçmek için yeni tedbirler almaya çalıştıklarını söyledi.


İlçeye içme suyu sağlanan 9 derin sondaj kuyusundan bazılarının kuruduğunu belirten Karataş, "İçme suyu kuyularımızdan bazıları tamamen kurumuş durumda. Kınalıtaş mevkisinde yetersiz olduğu için kullanmadığımız bir kuyuyu acil önlem planı kapsamında faaliyete aldık. Ayrıca özel şahsa ait kuyulardan su temini yapmaya çalışıyoruz. Yeni su kaynakları için çevrede araştırmalar yapıyoruz" dedi.


İşçiler bayramda çalıştı


Ramazan bayramından bir gün önce ilçede su kesintisi yaşandığını hatırlatan Karataş; "Su kesintileri nedeniyle yaz aylarının başlangıcından beri alarmdayız. Sürekli tedbirler almaya çalışıyoruz. Buna rağmen iki kuyumuzda bayram öncesi ani düşüş yaşandı ve arife günü su kesintisi oldu. Bu ansızın gerçekleşen beklenmedik bir hadiseydi. Hemen acil eylem planı yaparak elimizdeki bütün imkanları gözden geçirdik. En kısa sürede sorunu çözüme kavuşturacak bir çalışma ne yapabiliriz diye değerlendirdik. Tatile gönderdiğimiz bütün işçilerimizi geri çağırmak durumunda kaldık. Çünkü halkımızın bayram yapabilmesi için bizim çalışmamız gerekiyordu. Bizzat kendim de işin başında durmak suretiyle gece boyunca çalıştık. Özel bir kuyudan hat çekerek şehir şebekesine dahil ettik. Böylelikle bayramın birinci günü sabahına içme suyunu yetiştirdik. İşçilerimizin de fedakarlığı ile sorunu çözdük ve ilçe halkımızın rahat bir bayram geçirmesini sağladık." diye konuştu.


Gemici Mahallesi’nde yeni içme suyu kuyusu faaliyette


Başkan Karataş, içme suyu tedbir çalışmaları kapsamında uzun vadeli çözümler için yeni yatırımlar yaptıklarını belirterek, Gemici Mahallesinde açılan yeni derin sondaj kuyusunun faaliyete geçtiğini söyledi.


Yeni sondaj ile Gemici, Gürleyik ve Çay Mahallerinin su sorununun çözüldüğünü belirten Karataş; "Üç mahallemizin içme suyu kesintilerini önlemek için yeni bir derin sondaj kuyusu açtık. Yeni kuyudan şehir şebekesine saniyede 12 litre su sağlanıyor. Mevcut su kuyularımızla birlikte üç mahallemizin su sorunu çözülmüş oldu. Ancak su kesintilerinin sebebi yer altı kaynaklarındaki azalma olduğundan tedbir çalışmalarımız devam ediyor. Olağanüstü bir azalma söz konusu olmasa bu üç mahallemizin su ihtiyacını şu an karşılar durumdayız" dedi.


‘Su kesintilerinin en büyük nedeni gereksiz kullanım’


Osmancık'ın içme suyu ihtiyacının çok üzerinde su tüketildiğine dikkat çeken Başkan Karataş, kesintilerin en büyük nedeninin gereksiz tüketim olduğunu ifade etti.


İlçede her gün yaklaşık 2 bin 500 ton suyun bahçe sulama, araç yıkama ve kaçak su gibi nedenlerle israf edildiğini dile getiren Karataş "Kuraklık nedeniyle yer altı kaynaklarında büyük bir düşüş söz konusu. Ancak su kesintilerinin en büyük nedeni gereksiz tüketim olarak gözüküyor. Çünkü ilçemizin su ihtiyacı saniyede 45 litre. Ancak şu anda şehir şebekesine kuyularımızdan saniyede 85 litre su sağlanıyor. Buna rağmen su sorunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle bu aylarda suyu gereksiz kullanmamalarını rica ediyorum. Belediye olarak her ne kadar her türlü önlemi almaya çalışsak da yer altı kaynakları azalırken bir de gereksiz kullanım artarsa aldığımız her tedbir yetersiz kalabilir ve ilçemizde su kesintilerinin önüne geçme imkanımız kalmayabilir." ifadelerini kullandı.





Son Güncelleme: 15.08.2014 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165