‘Su sporları Çorum’a çok şey katar’

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Koordinatörü Hakan Körpınar...

09 Mart 2015 Pazartesi 12:38
 ‘Su sporları Çorum’a çok şey katar’


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Koordinatörü Hakan Körpınar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.


Üniversitede yapılan ve yapılacak olan proje ve çalışmalardan bahseden Rektör Prof. Dr. Alkan Obruk Barajı bünyesinde yer alan projeye değindi.


Şahsen ve TKDK’nın üniversitede yapılan çalışmaları ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Körpınar, Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi projesi ile ilgili imkânları dahilinde destek olacaklarını söyledi.


Hiçbir yatırımın boşa gitmeyeceğini belirten Rektör Alkan, “Merkezimizde su sporları yapılırsa birçok olumlu gelişmeyi de beraberinde getirecek. Hem Çorum’a gelen öğrenciye hem akademisyene hem de Çorumlu’ya getirisi olacak. Merkezimizde uluslararası etkinlikler olsun istiyoruz. İnşallah gücümüz yettiği kadar işlevsel, altı dolu ve hizmet edecek bir model üzerinde duruyoruz ve size yapacağınız desteklerden çok teşekkür ediyorum.” dedi.


 “Üniversitenin olduğu yerde realite ve döngü oluyor. Bizim hem iyi programlar açmamız hem de öğrencilerimize sosyal imkân vermemiz gerekiyor.” diye konuşarak sosyalleşmeye vurgu yapan Alkan, dünyada ve Türkiye’de kaynak sorununun çok fazla olmadığını, doğru projelerle doğru adımlar atıldığında çok ciddi destekler bulunabildiğini, gerçekten katma değeri olan bir proje yapıldığında kamunun kaynakları ve uluslararası fonlar olmak üzere çok ciddi destekler alındığını sözlerine ekleyerek, bu kaynaklardan yararlanan insanların sadece daha girişimci, daha iyi görebilen insanlar olduğuna işaret etti.


Türkiye’de daha önce bir üniversite ile ilgili örnek bir çalışma yapmadıklarını, ilk kez Hitit Üniversite ile ilgili bir proje yapılacağı bilgisini vererek bu projeyi çok önemsediğini, aynı zamanda üniversite ile proje yapmanın kurum kültürlerine ve uzmanlarına da farklı bir bakış açısı getireceğini belirten Körpınar, bu ve bundan sonraki çalışmalarda da ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyerek Rektör Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.




Son Güncelleme: 09.03.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.