Sungurlu TSO’dan Şahiner’e tepki

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in TSO’nun lokalini kapatmaya kalkıştığını iddia ederek, uygulamaya tepki gösterdi.

08 Ocak 2020 Çarşamba 12:55
Sungurlu TSO’dan Şahiner’e tepki

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in TSO’nun lokalini kapatmaya kalkıştığını iddia etti.

Akkaş, yaptığı açıklamada, Şahiner’in ilçede siyasi olarak kendisini desteklemeyenlere karşı baskı yaptığını, yıllarca başkanlığını yaptığı TSO’nun lokalini kapatmaya çalıştığını ileri sürdü.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Behiç Akkaş, belediye başkanının seçildiği günden bugüne kadar yaptığı yanlış uygulamalarla ilçeye ve ilçe halkına zarar verdiğini önü sürerek, şu görüşlere yer verdi; “Gerek yasa ve yönetmeliğin yeteri kadar iyi bilinmemesi, gerekse baskı uygulamak için ilçede bugüne kadar çok sayıda işyeri belediye tarafından mühürlendi. Şahiner, hızını alamayarak yıllarca başkanlığını yaptığı TSO’nun lokalini kapatmaya da kalkıştı. Şahiner, ‘ruhsatı yok’ diyerek mühürleyip kapattığı lokali ruhsat alındıktan sonra da ‘kağıt oyunları oynanıyor’ diye kapatmaya çalışıyor.

Bir belediye başkanı o şehrin şehrül emin-i olması gerekmektedir. Sungurlu’da bunu görmek pek mümkün değil. İlçenin işadamları ve vatandaşlarının vakit geçirmek için kullandığı TSO lokalinin belediye tarafından kapatılmak istenmesi kabul edilebilecek bir durum değildir.

Şahiner, yıllarca TSO başkanlığı yaptı ve o dönemde farklı siyasi partilerden belediye başkanlarının hiç birisi bu lokali kapatmaya kalkışmadı. Yıllarca bu lokalin hiçbir sıkıntısı yokken birden kapatılmak istenmesinin altında neler yatıyor? Siyasi hırs nedeniyle kimsenin birilerinin ekmeğiyle oynamaya hakkı yok.

Belediye başkanı elindeki gücü başkalarına baskı kurmak için kullanamaz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, belediyenin haksız uygulamalarına karşı ilçedeki tüm esnafların yanında, haksızlığında karşısındayız.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlu lu 2020-01-09 03:00:08

Ayranı kabardı demek ki onun da. Biraz oy ve alkış şumarttı onu da. Ezik adam tavrı orayı burayı mühürlemeye çalışmak.