Sungurlu’da engeller kalkıyor

Sungurlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ‘Kamuda Engeller Kalkıyor’ projesi devam ediyor.

29 Ocak 2014 Çarşamba 10:46
 Sungurlu’da engeller kalkıyor


Sungurlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ‘Kamuda Engeller Kalkıyor’ projesi devam ediyor.

Sungurlu Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Ahmet Haşim Özsaray, 21 Mayıs 2013 tarihinde onaylanarak uygulanmaya başlanan projenin, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2013 yılı Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklendiğini söyledi.

Proje ortağının Sungurlu Kaymakamlığı olduğunu ifade eden Özsaray, proje iştirakçisinin ise Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu kaydetti.

Projenin amacının engelli bireylerin, Sungurlu merkezinde bulunan kamu binaları ve okullara erişimini sağlayarak, engelli vatandaşların, kamu hizmetinden azami düzeyde yararlanmalarına katkı sağlamak olduğunu anlatan Özsaray, projeyi Kaymakam Osman Beyazyıldız'ın yakından takip ettiğini aktardı.

Proje kapsamında ilçedeki kurum ve okullara engelli rampası, engelli merdiven asansörü, engelli platform asansörü, panoramik engelli asansörü ve engelli hattı kurulacağını ifade eden Özsaray, şunları kaydetti; “Projeyle Kaymakamlık hizmet binası, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), Mehmetçik İlkokulu, Şehit İlhan Çaylan Anaokulu, Dr.Sedat - Dr.Melahat Baran Ortaokulu ve İsmetpaşa Ortaokulu’na engelli rampası yapılacak. Kaymakamlık hizmet binasına engelli merdiven asansörü kurulacak. Fatih Ortaokulu ve Ticaret Meslek Lisesi’ne engelli platform asansörleri yapılacak. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne panoramik engelli asansörü inşa edilecek. Ayrıca Sungurlu Kaymakamlığı’na ‘ALO ENGELLİ Hattı’ kurulacak. Projenin toplam maliyeti 208 bin 317 TL. Bunun 156 bin 238 TL'lik yüzde 75'lik kısmını OKA, geri kalan yüzde 25'lik kısmı olan 41 bin 892 TL'yi Sungurlu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sungurlu Kaymakamlığı da 10 bin 187 TL katkı sağlayacak.”

Projenin 2 yıl süreceğini belirten Özsaray, kurum ve okullara yapılacak engelli rampa, merdiven ve asansörlerin ihalesinin kısa sürede yapılarak, yapımına başlanacağını bildirdi.

Özsaray, projenin başarılı bir şekilde yürümesine katkı sağlayan proje ekibinde bulunan Nazan Alıcıkuş ve Gökçe Bitilgen'e teşekkür etti.









Son Güncelleme: 29.01.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.