Sungurlu'da engellilerden engelsiz gösteri

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

02 Aralık 2016 Cuma 15:56
Sungurlu'da engellilerden engelsiz gösteri

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi. 

Özel İdare Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Yılmaz Kayaalp, Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi müdürü Aydın Bilici yaptı. Bilici yaptığı konuşmada, “Orta ve ağır düzeyde zihin engelli bireylere yönelik olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan okulumuzda, 13 Kasım 2012 tarihinde öğrencilerimiz aramıza katıldığında her şeyin temeli eğitimle başlar felsefesi ile yola çıktık. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Okul Müdürü Aydın Bilici’nin konuşmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, öğrencilerin gerçekten kusursuz bir şekilde program yaptıklarını ve bundan mutlu olduklarını söyleyerek 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından şiirlerle devam eden program, türküler, folklor gösterisi, skeçler, spor gösterisi, 15 Temmuz anısına Ayyıldız gösterileriyle devam etti.

"TUĞCU KÖY DERNEĞİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ"

Sungurlu'ya bağlı Tuğcu Köyü Derneği, öğrencilerin hazırladığı Kafkas gösterilerine yardımcı olarak örnek bir davranış sergiledi. Programda ayrıca protokol üyelerinin ön sıraları engelli ailelerine vermesi dikkatlerden kaçmadı. Program öğrencilerin hazırladığı serginin gezilmesi ile sona erdi.

İHA

Son Güncelleme: 02.12.2016 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.