Tahtasız’dan teröre lanet

CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, meclis toplantısında yaptığı gündem dışı konuşmasında, yaşanan terör olaylarına değinerek, lanetlediğini bildirdi.

01 Temmuz 2016 Cuma 16:48
 Tahtasız’dan teröre lanet


CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, meclis toplantısında yaptığı gündem dışı konuşmasında, yaşanan terör olaylarına değinerek, lanetlediğini bildirdi.

2 Temmuz’un Sivas’ta yaşanan olayların da yıl dönümü olduğuna işaret eden Tahtasız, hükümetin terör olayları karşısındaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün vefa iftarına da vurgu yapan Tahtasız, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında şunları söyledi. “Atatürk Hava Limanında sivil halkımıza yapılan hain terör saldırısını ve hemen hemen her gün ülkemin bir köşesinde askerimize, polisimize ve halkımıza yapılan terör saldırıları sonucunda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet yakınlarına baş sağlı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.


23 yıl önce tarihimize kara bir leke bırakan, unutulmaması ve ders alınması gereken 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde yakılarak katledilen aydınlarımızı saygı ile anıyorum. Bu tür talihsiz olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. 

Son yıllarda ülkemiz öyle bir süreçten geçiyor ki her gün haberlerde şehit cenazeleri, ağlayan analar, eş ve çocuklar, evlatlarını şehit veren anne ve babaların yok olan umutlarını görmekten büyük üzüntü içerisindeyiz.


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; "ülkemizde işlenen cinayetlerden biz siyasetçiler sorumluyuz. Halkımız bize oy verirken benimi can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın diye oy veriyor." O yüzden şu an ki terör saldırılarından, şehit cenazelerinden, kaos ortamından, terör olaylarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan sivil halktan şuan ki hükümet sorumludur. Artık hükümet somut adımlar atmalı caniler karşısında dimdik durmalı, tavizler vermemeli.


Tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ye kuruluşları tüm halk, Hünkâr Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi; "Bir Olmalı, İri Olmalı, Diri Olmalı..." devletin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmalı.


Sayın Başkanım, kardeşlik iftarında ki mesajınızda Çorum için taş üstüne taş koyan, Çorum için çalışan, üreten yaptığı işi ile, emeği ile, yüreği ile, fikri ile, sevdası ile bu memlekete hizmet eden herkese vefa borcumuz var. Onlar başımızın tacıdır. Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Çorum olacağız sözünüz 1980 olaylarını yaşamış Çorum için çok anlamlıdır. Evet her konu da aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz, ancak ortak hedeflerimiz. Ülkemiz menfaatleri söz konusu! olduğunda hem fikir olmayı gerektirir.


Başkanım iftar yemeğinde verdiğiniz birlik, beraberlik, kardeşlik mesajınız sözde kalmasın bu yıl milat olsun. Çorumda ki 15 mahallemiz eşit hizmet alsın, arpa gerçekten eşit hizmet alsınlar. Bazı mahallerimiz öz, bazı mahallerimiz üvey evlat muamelesi görmesinler.biz CHP meclis gurubu olarak çorum için her desteğe hazırız.


Bugün bin aydan daha hayırlı olan Mübarek Kadir: Gecesini idrak edeceğiz. Bu mübarek Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa, ülkemize, memleketimize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.”

Son Güncelleme: 01.07.2016 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.