Tam kadro mücadele

Çorum Belediyesi’nin ilgili birimleri yoğun yağışlara karşı tam kadro mücadele ediyor.

20 Haziran 2019 Perşembe 19:09
Tam kadro mücadele

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlı hava karşısında  Çorum Belediyesi’nin ilgili birimleri tam kadro mücadele ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çorum’da 20 Haziran’da saat 09.00-13.30 arasında metre kareye 32,2Lt yağış düştüğünü tespit etti. Çorum’un bulunduğu iklim kuşağına göre bu yağış ortalama verilerin çok üzerinde.

Tüm personellerin görev başında olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, “Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz tam kadro iş başında olup ivedilikle şehrin ihtiyaç duyulan her noktasında aşırı yağışlarla mücadele etti. Belediye olarak bundan sonra oluşabilecek aşırı yağışlardan hemşehrilerimizin gördüğü zararı en aza indirmek amacıyla gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Şehrimizde ihtiyaç duyulan noktalarda yağmur suyu tahliye hattında tadilat ve eksikliklerin giderilmesi için yaptığımız ihale imza aşamasında” dedi.

Kotun düşük olduğu yerlerdeki mesken sahiplerinin aşırı yağışlardan kaynaklı geri tepmelere karşı önlemlerini almaları gerektiğini belirten Yağbat, “Kanalizasyon hatlarında oluşabilecek aşırı yüklenmeyi ve bu sebeple oluşabilecek geri tepmelerin önüne geçilebilmesi için bina sahiplerinin ve apartman yöneticilerinin çatı yağmur sularını bahçeye ve kanalizasyon hattına vermek yerine acil bir şekilde yola vermeleri gerekmekte” dedi.

Yağbat, yapılan incelemeler sonucu uyarılara aldırmayan ve çatı yağmur sularını yola vermeyen mesken sahipleri hakkında işlem yapılacağını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-06-20 19:36:47

5-6 yıl önce yapılan yağmur suyu şebekesi düzgünce yapılsaydı mevsim normalinin üzerindeki yağışta bu kadar uğraşmazdınız. Yeni başkan küresel iklim değişikliğini de hesaba katarak altyapı çalışmalarını yürütür umarım.