Targel üzerinden Toç-Bir-Sen’e yüklendi

Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Necati Gül, Targel personeli üzerinden Toç Bir-Sen’e yüklendi.

16 Mart 2015 Pazartesi 11:58
Targel üzerinden Toç-Bir-Sen’e yüklendi


Türk Tarım Orman Sen İl Başkanı Necati Gül, Targel personeli üzerinden Toç Bir-Sen’e yüklendi.


Gül, köşe yazısı veya haber metni formatından uzak olduğu gözlenen açıklamasında bakın neler söylemiş:


“Emeğinin karşılığını alamayan Tarım Orman ve Gıda  çalışanı  var iken ikbal ve menfaat  peşinde koşmak adına bizleri 2014 yılında 123 liraya mahkum eden ve bu kayıp üzerine  2015 yılında  kayda değer bir artış sağlamayan, her konuda konuşan, ancak memurun hakkına gelince lal olan  Memur-Sen;   Atatürk Spor Salonu'nda "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik"bir proğram düzenledi. Sayın Cumhurbaşkanının yanında  TOÇBİR-SEN  Genel Başkanı Sayın Günay KAYA.  İstenildiği zaman  bir spor salonunu dolduracak kadar insanı toplayan ve bu toplantıya  sponsor olarak harcama yapan  bu sendika ; iş sendikacılığa gelince  TAR-GEL  projesi kapsamında çalışan  arkadaşlarımızın   Ankara'da  eylem yada basın açıklaması  yapılması konusunda  gelince  sorumluluğu arkadaşlarımıza  atarak "siz bize destek vermediniz ki" diyor.Bu güne kadar memurların   her hangi bir hakkı için  eylem  yapmayan  yada herhangi bir toplantı yapmayan  MEMUR-SEN  yada TOÇBİR-SEN  mesele birilerine yaranmaya gelinde kapalı spor salonunu  doldurabiliyor.İnsanların  mağduriyetinden  yararlanarak  türlü oyunlarla  üye yaptığı  çalışandan almış olduğu üye aidatlarını , sendikal mücadele için değil başka işler için harcayabiliyor.Çanakkale ruhu sizin  neyinize. Sahada   ayrımcılık  ve   ötekileştirme  hat safhada iken.Çanakkale'de  bu millet maddi ve maneviyatı ile  birdi. Sayın KAYA'nın konuşmasında  hatırlattığı gibi İngiliz tarihçi Hamilton; “Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mağlup etti” demiştir.Sizlerin sayesinde  bu ayrımcılık ve ötekileşme ile manevi güç kalmadı.


Sosyal medyada  TOÇBİR-Sen Genel Başkan Yardımcısı  Sabri KIZILKAYA'nın paylaşımlarında biz İl/ İlçe Temsilcilerimize haber verdik  TAR-GEL projesinde istihdam edilen 10500 kişiden sadece 258 kişi bize destek vereceğini  belirterek  Ankara'ya gelebileceğini söyledi diyor.  Herhangi bir  eylem yapmadıkları için nasıl yapılacağını herhalde bilmiyor. Bir tarih açıklarsınız gerekli alt yapıyı hazırlar  üyelerinizi davet edersiniz. Ancak sahayı gezdiğimizde bu projede çalışan bırakın Türk Tarım Orman Sen üyesi  arkadaşlarımızı   TOÇBİR-SEN üyesi arkadaşlarımızın bile  bu konudan  haberi yok.Oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar dermiş. Biz  KAMUSEN ( Türk Tarım Orman Sen) olarak, dün  mücadele için her türlü ensturmanı kullandık ve kullanmaya da devam edeceğiz. Memur-Sen 'in cesaret edemediği  eylem için Biz KAMUSEN olarak 4 Nisanda haklarımız için Ankara Kolej meydanındayız.


TAR-GEL  projesi kapsamında çalışan  arkadaşlarımızın   köy mağduriyeti için Türk Tarım Orman Sen olarak açtığımız davayı Danıştay  üç defa tetkik hakiminin değiştirilmesi sonucu  red etti. Mahkemenin verdiği karara saygılıyız ancak doğru karar verildi diyerek eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.Karar yanlış ve bu yanlışlığı her platformda dile getireceğiz. Bununla birlikte temyiz  hakkımızı  da  kullanacak ve iç hukuk bittiğinde  gerekirse insan hakları mahkemesinde de  götüreceğiz.


Konuşmaya gelince her işi yapan,  ancak icraata gelinde  göremediğimiz  TOÇBİR-SEN Genel Başkanı  Sayın Günay KAYA; TAR-GEL projesinde çalışan arkadaşlarımıza  Antalya 26-28 Kasım 2014  tarihinde  yapılan toplantıda " Kadro Sorununu Biz Çözdük Köyde İstihdamı da Biz Çözeceğiz" dedi.  Eğer bu doğru ise mevcutta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında  500 civarında 4/b li arkadaşlarımız var. Kaç yıldır neden çözmediniz. Köy mağduriyeti için  söz vereli 3,5 ay oldu neden hiç bir gelişme yok.Söze gelinde  hükümetle aranızdaki samimiyeti her  ortamda dile getirip tayini yapan siz, kadro alan siz, ödenek çıkartan siz yani herşeyi yapan siz;  iş kangren olmuş konulara gelince  neden siz  yoksunuz.

Bakın bu fotoğraf da;

Sayın Kaya, Cumhurbaşkanımızla yan yana oturuyor ve konuşuyorsunuz. Bu konuşmada bir zahmet şu kangren olmuş TAR-GEL  projesinde çalışan arkadaşlarımızın  köy meselesini dile getiriverseydiniz. Madem çok samimisiniz madem aranız çok iyi. Tabii eğer  söylediklerinizde samimi iseniz. Ya Allah aşkına ben derdimi kendi arkadaşıma dostuma anlatamazsam kime anlatabilirim.


Sadece ilimizde Ziraat Mühendisinde %32, Veteriner Hekimde %27 norm kadro ile çalışılırken; yani 100 Ziraat Mühendisinin işini 32 Mühendis, 100 Veteriner Hekimin işini 27 Hekim yaparken bu ısrarcılık niye.Norm kadrolu arkadaşlarımız mutsuz, TAR-GEL projesinde çalışan arkadaşlarımız mutsuz. Hele ki ilçelerde durum daha da vahim. Norm kadrolu mühendis Veteriner hekim yok diye  olmaz dediğiniz İlçe Müdürlüğünü bile TAR-GEL projesinde çalışan arkadaşlarımız yürütüyor. İlde farklı söylem, ilçede farklı söylem.İlde farklı işlev ilçede farklı işlev.


İnsanların mağduriyetini kullanarak üye yaptığınız için bu problemin çözülmesini istemiyorsunuz. Ancak siz  istemeseniz de  biz  her konuda  hakkımız için sendikal mücadeleye devam edeceğiz.  Tüm kamu çalışanlarını 4 Nisanda iş güvencesi ve ek zam için Ankara'ya bekliyoruz. "Tarih, toplumların ve ülkelerin hafızasıdır."



Son Güncelleme: 16.03.2015 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.