Tarihe ışık tutan kazılar

Vali Sabri Başköy, yaklaşık 3 aydan beri devam eden Resuloğlu ören yeri arkeolojik kazı alanında incelemelerde bulundu.

19 Eylül 2013 Perşembe 11:15
Tarihe ışık tutan kazılar


Vali Sabri Başköy, yaklaşık 3 aydan beri devam eden Resuloğlu ören yeri arkeolojik kazı alanında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Kazı Başkanı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Yıldırım ile Bakanlık Temsilcisi Amasya Müzesi Arkeoloğu İhsan Polat da hazır bulundu.

Arkeoloji kazı çalışmaları sona eren ve kışa hazırlık çalışmaları devam Resuloğlu ören yerinde incelemelerde bulunan Vali Başköy; kazı başkanı Prof. Dr. Tayfun Yıldırım'dan ören yerinin sınırları, tarihi, çıkan eserler ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Resuloğlu ören yeri arkeolojik kazı çalışmalarının Çorum’da devam eden diğer arkeolojik kazı çalışmalarına göre oldukça yeni olduğunu belirten Vali Başköy; "Çorum’da arkeolojik kazılar devam ettikçe ilimiz  ve ülkemiz tarihi daha da derinleşiyor. Bu kazılar dünya arkeoloji literatürüne eserler kazandırıyor. Buradan hareketle, devam eden kazılarla derinleşen tarihimizi herkese anlatmalıyız." dedi.

Arkeolojik kazı alanlarının korunmasının gerekliliğine dikkat çeken Vali Başköy, “Ülke ve Çorum
tarihine değer katan bu ören yerinde arkeolojik kazı yapmak kadar bu tarihi mekanların korunmasında önemlidir. Bu noktada arkeologlarımızın yanında vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor." diye konuştu.






Son Güncelleme: 19.09.2013 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.