‘Tarihe şerh düşen bir millet’

Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği(ÇODİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz...

17 Mart 2015 Salı 16:55
 ‘Tarihe şerh düşen bir millet’


Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği(ÇODİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, Çanakkale Zaferi’nin bir milletin tarihe düştüğü şerh olduğunu bildirdi. 


Boyraz, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “100. yıl dönümünü iftiharla kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır.


Bağımsızlığı ve hürriyeti için yüksek iman ve inançla mücadele veren ve bu uğurda gözünü kırpmadan can veren ve hiçbir koşul ve şartta imkânsızlıklara boyun eğmeyen kahraman evlatlarının kazandığı Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümünü onurla kutlamaktayız.


Milletimiz, bu var olma mücadelesinde canı ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir. Bu Büyük zaferi gerçekleştiren milletin çocukları olmak, herkes için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır.


Çanakkale bir milletin varoluş mücadelesidir. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir. Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda askerlerimizin, dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını başına kurbanlık koyun gibi 
kınalar yakıp; bağrına basıp, Bir düğüne gider gibi kurşunlara karşı cepheye gönderdiği bir savaştır. Tarihe imza atılan kahraman askerimizin destanıdır.

Zaferin 100. yılında, Çanakkale’de yatan yüzbinlerce şehidimizi rahmet ve hayırla yâd ederken, onlara şükran borcumuzu ödemenin yolunun başta imam hatip camiası olarak vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini de hatırlatmak istiyoruz.


Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünü kutluyor, Üzerinde yaşadığımız güzel vatanımızı bize yurt yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165