‘Tarihi Uyum’ notuyla Çorum’u yazdı

Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü köşesinde Çorum izlenimlerini aktardı.

10 Nisan 2022 Pazar 11:28
‘Tarihi Uyum’ notuyla Çorum’u yazdı

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi’nin işbirliği ile geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘Diriliş Vakti’ adlı konferanslara katılan Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan, ‘Çorum-Sivas hattında öncü kuşak ve medeniyet tasavvuru yolculuğu’ başlıklı bugünkü yazısında  Çorum izlenimlerini aktardı.

‘Tarihi Uyum’ notuyla kentin ‘Vali, Belediye Başkanı, Rektör ve Milletvekili’nin çalışmalarına değinen Kaplan, bilhassa Vali Mustafa Çiftçi’ye övgü dolu sözlerle ayrı bir parantez açtı ve kendisini ‘halkın valisi’ diyerek tanımladı.

Çorum’da gençliğin medeniyet dinamikleri doğrultusunda inşası için yapılan çalışmalara önemli katkı sunmaya başlayan ‘Çorumlu Obası’ hizmetinden duyduğu memnuniyeti köşesine taşıyan Kaplan, Başkan Aşgın’ın Kültür Yolu-Kent Meydanı Projesi heyecanını paylaşırken, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün medeniyet dinamiklerimizle inşa etmeyi hedeflediği bir üniversite için Ankara’nın desteğinin gerekliliğine dikkat çekti.

Kaplan, Çorum’a dair izlenimlerini aktardığı köşesinde, Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın akademik kamplardan birisinin Çorumlu Obası’nda yapılması teklifi üzerine Tarih Felsefesi ve İbn Haldun Kampı’nı şehirde yapmaya karar verdiklerini dile getirdi. Kaplan, Çorumlu Obası’nın kurulmasında emekleri geçen ve gençlik üzerine idealist, heyecanlı ve gayretli bir motivasyon gördüğü Belediye Başkan Yardımcısı eski başkanlık makamı özel kalem müdürü Murat Erdem ile Kültür Müdürlüğü personeli Hayrettin Yıldırım’dan da bahsederek, yazısını “Çorum ve Sivas’tan sonra, Gaziantep ve Ordu’ya geçtik. Çok güzel, leziz, bitmesin istediğimiz programlar yaptık. Gaziantep ve Ordu izlenimlerimi yarınki yazıda yazacağım. Vesselâm.” sözleriyle noktaladı.

Yusuf Kaplan’ın yazısının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz

https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusuf-kaplan/corum-sivas-hattinda-oncu-kusak-ve-medeniyet-tasavvuru-yolculugu-2062540

Son Güncelleme: 10.04.2022 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 2022-04-11 13:39:56

Memlekete bir kuruş katkısı olmayan tipler bir arada..Yazık ülkenin geldiği hale bak.

Avatar
Secaatin gül 2022-04-11 19:56:21

Bu millet bu idarecileri ve siyasetçileri unutmayacak

Avatar
Adil 2022-04-11 20:04:57

Evet o kadar uyumlularki vatandaş göremiyo dışarıdaki vatandaşlar görüyo

Avatar
Batandaş 2022-04-12 08:14:09

Sayın Valim, Allah aşkına bırakın onu bunu da gidin marketlere bir bakın sütaş'ın 900 gr peynirir 54 lira olmuş nasıl denetim yapılıyor Allak aşkına yeter dalga geçmeyin artık.

Avatar
Corumlu 2022-04-12 13:10:02

Yine aynı tipler sahada siyasi partinin Çorum temsilcileri vasifsizlik yüzünden akiyor