‘Tarihin akışını değiştiren zafer’

TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal...

18 Mart 2015 Çarşamba 10:29
 ‘Tarihin akışını değiştiren zafer’


TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Karadaş ve Başaranhıncal mesajlarında, 18 Mart 1915 tarihinde elde edilen zaferle tarihin akışının değiştiğini, Türk Milleti’nin asla esaret altına alınamayacağının tüm dünyaya gösterildiğini vuruladılar.


Karadaş ve Başaranhıncal, açıklamada  şu ifadelere yer verdiler: “Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olarak, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de dünyanın güçlü donanmalarına ve ordularına karşı, Türk milletinin genci ve yaşlısıyla gösterdiği eşsiz direniş, sonuçlarıyla dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tarihe yön vermiştir.


Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyor, bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu destanı yazan Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Mehmetçiklerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”



Son Güncelleme: 18.03.2015 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.