Tarım masaya yatırıldı

Ticaret Borsası tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

29 Ocak 2014 Çarşamba 17:05
 Tarım masaya yatırıldı


Ticaret Borsası tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. 

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ev sahipliğinde borsa kompleksinde gerçekleştirilen toplantıda Çorum’da tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca ildeki tarım politikaları, tarımsal desteklemeler ve parçalı araziler ve kuraklık ele alındı.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ilde tarım ve hayvancılığın daha ileri bir noktaya götürülmesi noktasında toplumun tüm kesimleriyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Son günlerde etkili olan yağmur yağışının yüzleri güldürdüğünü dile getiren Bektaş, “Son yılların en kurak kış mevsimlerinden birisini yaşıyorduk. Son günlerdeki yağmur yağışıyla birlikte başta çiftçiler olmak üzere herkes rahat bir nefes aldı. Kuraklık bu şekilde devam etseydi başta üreteci ve tüccarlar olmak üzere herkes etkilenirdi. Ve kent ekonomisi de bundan çok büyük zarar görürdü. Çok şükür yağış oldu herkes rahat bir nefes aldı” diye konuştu.
1988 yılında kurulan ve sadece borsa kotasyonuna dahil ürünlerin tescilini yaparak faaliyet gösteren Ticaret Borsası’nın 2000 yılından itibaren satış salonunu da açarak Çorum halkına hizmet vermeye başladığını dile getiren Bektaş, borsanın gerek kendi sorunları gerekse bölgesel ve ülkesel sorunların çözümüne aktif olarak katılarak görüş bildirdiğini kaydetti. Bektaş, gelişmeleri yakinen takip ederek sahasında etkin hizmet verme anlayışını sürekli kılmayı amaç edindiklerinin altını çizdi.

Borsanın ayrıca serbest piyasa kurallarının yerleştirilmesinde ve kayıt dışı ekonominin önlenmesinde ve bin bir zahmet ve emekle üretim yapan çiftçilerin mallarını en yüksek bedelle satışa sunduğunun altını çizen Bektaş, “Borsamız tüm bu hizmeti daha kaliteli sunmak, bölgedeki önemli bir eksikliği gidermek ve bu yöndeki talep ve ihtiyaçları karşılamak, bölgedeki ürünlerin kalitesinin Dünya standartlarında olmasını sağlamak, kaliteli üretim için üreticiyi teşvik etmek, tüketiciyi ürün kalitesine karşı güvenli kılmak ve ürün kalitesinde AB’nin belirlediği kriterleri yakalamak amacıyla tarım ürünlerimizin analizleri laboratuarlarımızda yapılarak satışa sunulmaktadır” diye konuştu.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E.Elfaz Ermiş, SGK İl Müdürü Duran Cesur, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Zafer Eyvaz, Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Bilgin, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Boyraz, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Halkbankası Çorum Şube Müdürü Cemal Kaçay Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, SGK Müdür Yardımcısı Enver Yıldız, Şeker Fabrikası Muhasebe Müdürü Ahmet Gocuklu, Personel Müdürü Orhan Çördük ve İşletme Müdürü Ali Miroğlu, ile borsa yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.





İHA

Son Güncelleme: 29.01.2014 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165