Tarım Müdürü arazide inceledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Kargı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli targel personeli...

24 Eylül 2013 Salı 09:47
 Tarım Müdürü arazide inceledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Kargı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli targel personeli Ziraat Mühendisi Ali Kuyulu tarafından kurulan çeşit demonstrasyonu sonuçları hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Elfaz Ermiş, beraberinde İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Gülgü, İlçe Müdürü İsmail  Altunoğlu ve çeltik üreticisi çiftçilerle birlikte çeşitler ve demonstrasyon sonuçları hakkında bilgi almak üzere Kargı’da bir takım incelemelerde bulundu.

Öncelikle Kargı Belediyesi toplantı salonunda Ziraat Mühendisi Ali Kuyulu tarafından verilen brifingle başlayan program, demonstrasyon parselinde devam etti. Yedisi 2013 yılında tescil edilmiş toplam 8 çeşitle kurulan parselde inceleme yapılarak denemeler hakkında bilgi alındı. Demonstrasyon hakkında konuşan İl Müdürü Ermiş, bu tür çeşit demonstrasyonlarının üreticinin bilgi dağarcığına sadece yazılı değil görsel sonuçlar da eklediğini söyledi. Çeşitlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından üretildiğini, tescilli ve sertifikalı çeşitler olduğunu ve zaman zaman tohumluk değiştirmek gerektiğini ifade eden Ermiş, özellikle çeltikte sertifikalı tohumluğun kullanımının yanında tohum kadar bilinçli çiftçiliğin de önemli olduğunu vurguladı. Ermiş, “Çiftçilerimizin üretimlerinde Tarım Müdürlüklerimiz ve targel personelimiz daima hizmette. Bu genç ve dinamik personelden çiftçilerimizin teknik anlamda faydalanmalılar.” dedi.

Hasat yapılan çeltik tavalarında da incelemede bulunan Ermiş, makineli hasatta biçerdöverlerin önemine değinirken, özellikle üreticileri dane dökümü yapan ve ayarsız çalışarak verim kaybına sebep olan biçerdöverleri İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini ifade ederek, yapılan şikayetlerin değerlendirileceğini ve gerekli işlemin yapılacağını söyledi. 

Kargı ilçesinde kurulan kapama meyve bahçelerini de ziyaret eden Ermiş ve beraberindekiler, son olarak Hacıhamza Beldesinde tarım merkezinde incelemelerde bulundular.





Son Güncelleme: 24.09.2013 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.