Tartışmalara Çorum CHP de katıldı

İskilipli Atıf Hoca’nın kabri başında yapılan anma programı tartışmasına Çorum CHP de katıldı.

07 Şubat 2021 Pazar 13:36
Tartışmalara Çorum CHP de katıldı

İskilipli Atıf Hoca’nın kabri başında yapılan anma programı tartışmasına CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız da katıldı. Tahtasız yaptığı açıklamada, Vali Mustafa Çiftçi’nin kişisel düşüncelerini bir kenara bırakarak, birleştirici, bütünleştirici bir tutum sergilemesini ve yasalara uyması gerektiğini savundu.

Devlet protokolünün İskilipli Atıf Hoca’yı mezarı başında anması ve bazı mahfillerde yer alan tepkiler sonrası Mustafa Çiftçi’nin kişisel sosyal medya hesabından bu olayın doğruluğunu savunmasını eleştiren Tahtasız, “Anayasa kitapçığımızda belirtildiği şekliyle 'Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hiç kimse kaynağını anayasadan almayan bir yetkiyi kullanamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Siz buna dikkat etmezseniz insanlardan yasalara uymasını nasıl bekleyeceksiniz” ifadesini kullandı.

Tahtasız, açıklamasında İskilipli Atıf Hoca’nın 3 Şubat 1926 tarihli gerekçeli idam kararında halkı isyan ve irticaya teşvik ve milli mücadeledeki ihanet bildirileri iddialarıyla yargılandığını savundu. Tahtasız, bu kararların uygulayıcıları bağladığını öne sürerek, talep edilmesi halinde uzman tarihçilerin kitaplarını ulaştırmaya hazır olduklarını belirterek, “Sizleri; kişisel düşüncelerinizi bir kenara bırakarak tüm toplum kesimlerine eşit, birleştirici, kimseyi incitmeden davranmaya, kanun ve yasalara uymaya davet ediyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 07.02.2021 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahattin 2021-02-07 14:33:13

İşte bu yüzden insanlar sizi ciddiye almıyor. İskilipli atıf hocaya laf söylemeden önce geçmişte ve şu an hala sahip çıktığınız teröristlerin hesabını verin.

Avatar
Yasemin 2021-02-07 17:49:05

LAİKLİK KELİME si yasaklansın, bunak biden, kiliseye gitti bak İncil üzerine yemin ederek göreve başladı Amerika'da Laiklik gelsin, Osmanlı'nın 6 asır 600 yıl ayakta kalmasını sağlayan Din birliğini BOZAMAZLAR DİNİ DEĞERLERİMİZE SALDIRAMAZSİN DURACAKSIN .

Avatar
Yasemin 2021-02-07 17:51:03

Bu chphdpkkip in hiç UTANMA duygusu yok kac kişinin KATİLLERİ siyonist uşağı

Avatar
Ulukan 2021-02-07 14:53:19

Sizde bu kafa var oldukça ki yok olacağa benzemiyor,bu millet sizi yok saymaya devam edecektir. O yasalar sizin vatan hainlerine uygulandığında gördük yasalara saygınızı. Polis taşlayıp askere kurşun atanlarla yürüdüğünüz bu yol, tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Avatar
CORUMLU 2021-02-07 14:43:56

Peki herkes görüş belirtmis sayın il başkanı ve sayın vekillerimiz neder acaba konuyla ilgili Çorumlular merak ediyor.