Tartışmalara son noktayı Kavuncu koydu

Spor yatırımlarında Sungurlu tartışmasına son noktayı Milletvekili Erol Kavuncu koydu

08 Temmuz 2020 Çarşamba 12:44

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çorum merkez ve ilçelerine yapacağı yatırımlar arasında Sungurlu’nun yer almadığı iddialarına açıklık getirildi.

‘KAVUNCU SUNGURLU’YU YAKTI’ MANŞETİNE CEVAP

Çorum’da geçtiğimiz hafta yeni şehir stadında yapılan basın toplantısında Sungurlu’nun bazı spor yatırımlarında neden devre dışı kaldığı sorusuna, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu cevap verdi. Kavuncu’nun sözleri üzerine Çorum'da bir yerel gazetede ‘Kavuncu Sungurlu’yu yaktı’ manşetinde bir haber yayınlandı.

CEYLAN’IN BEYANATI DİKKAT ÇEKTİ

Aradan birkaç gün geçtikten sonra AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, yine aynı gazeteye verdiği beyanatta, “Sungurlu da bizim Çorum da bizim. Sungurlu’ya verilen spor yatırımı sözlerinin takipçisiyiz.” mesajı verdi.

ŞAHİNER CEYLAN’I ÖVDÜ, KAVUNCU’YU ELEŞTİRDİ

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner de, Milletvekili Ceylan’ın verdiği sözü yerine getireceğine inandığını belirterek, övgü dolu sözler sarfetti. Şahiner, Milletvekili Kavuncu’yu ise eleştirdi.

BASIN TOPLANTISINDA BAKAN YARDIMCISINI ARADI

Gelişmeler üzerine AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, bugün Sungurlu AK parti İlçeTeşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyerek spekülasyonlara açıklık getirdi.  Kavuncu, basın toplantısındaki konuşmasının sonunda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’ı telefonla aradı. Bakan Yardımcısı Baydaş, Sungurlu’ya yapılması planlanan yüzme havuzu, tribünlü güreş eğitim salonu, semt sahaları ile potaların iptalinin söz konusu olmadığını, verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Baydaş, ayrıca ilçe stadyumuna soyunma kabinlerinin yapılacağının sözünü de verdi.

Kavuncu yaptığı konuşmada, “Sungurlumuza sözümüz olan tribünlü güreş eğitim salonu ve yüzme havuzumuz Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun emirleri doğrultusunda mutlaka yapılacaktır. Bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu değildir.” Dedi.

Milletvekili Kavuncu, Sungurlu’ya gelerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 İşte Kavuncu’nun o açıklaması:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımızca ilimize yapılacak spor yatırımları ile ilgili ve özellikle güzide ilçemiz Sungurlu’ya yapılması planlanan spor yatırımları son günlerde polemik, dedikodu konusu haline gelmiştir.” diyen Kavuncu, şöyle devam etti;

“Sungurlu’ya yapılması planlanan spor yatırımları olan yüzme havuzu ve tribünlü güreş eğitim salonu binalarımızın şu veya bu sebepten dolayı yapılmayacağı, yapılmaktan vazgeçildiği ve ayrıca bu yatırımların Sungurlumuza gelmesine de bizim mani olduğumuz şeklinde hiçbir gerçekliği, doğruluğu olmayan haberler üretilmiştir.

Söz konusu bu haberler art niyetli, çarpıtma ve birilerinin ‘çamur at izi kalsın’ anlayışına hizmet edecek şekilde ‘bazı art niyetli kişi’ ve ‘bir kısım basın’ tarafından tamamen algı oluşturma çabalarından ibarettir.

Buradan tekrar ilan ediyoruz; Sungurlumuza sözümüz olan bu tesisler tribünlü güreş eğitim salonu ve yüzme havuzumuz Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun emirleri doğrultusunda mutlaka yapılacaktır. Bu konuda hiçbir tereddüt söz konusu değildir.

Ayrıca özellikle Sungurlumuza bu tesislerin kazandırılması konusunda başlangıçtan itibaren ve en son Gençlik ve Spor Bakanlığımızda Sayın Bakanımızın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz toplantıda milletvekillerimiz ve il başkanımız ile birlikte şahsım en büyük gayreti gösterenlerden birisi olduğumuz toplantıya katılan herkesin de malumudur.

Bizler AK kadrolar başta fedakar Sungurlu teşkilatımız olmak üzere dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde aziz milletimiz için kadirşinas Sungurlumuz başta olmak üzere bütün ilçeleri ile Çorum’umuz için gece gündüz çalışmaya doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.

Diğer taraftan özellikle belirtmek isterim ki, AK Parti kadroları olarak ‘bizim tek muhatabımız’ mensubu ve hizmetkarı olmaktan onur ve şeref duyduğumuz yüce Türk milleti aziz milletimiz ve özellikle de bu konuda tek muhatabımız kadirşinas Sungurlu halkı ve fedakâr Sungurlu Teşkilatımızdır.”

BAKAN YARDIMCISI BİZZAT SÖZ VERDİ

Milletvekili Kavuncu, daha sonra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’ı telefonla aradı. Bakan Yardımcısı Baydaş, Sungurlu’ya yapılması planlanan yüzme havuzu, tribünlü güreş eğitim salonu, semt sahaları ile potaların iptalinin söz konusu olmadığını, verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Baydaş, ayrıca ilçe stadyumuna soyunma kabinlerinin yapılacağının sözünü de verdi.

ŞAHİNER'DEN KAVUNCU’NUN SÖZLERİNE SICAĞI SICAĞINA YORUM 

Kavuncu’nun toplantı görselini paylaşan Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, “Sungurlu’yu seçimlerden sonra unutmuşlardı. Sayemizde yeniden hatırladılar, yetim bırakılan ilçemi.” şeklinde yorum yaptı.

Son Güncelleme: 13.07.2020 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Utanmaz adam 2020-07-08 13:14:57

Belli ki Şahiner çamur iftira siyaseti yapıyor. Iftira attığı aşikar olmuş özür dileyecegi yerde hala prim peşinde. Yeter artık biz düzgün siyaset istiyoruz. Kirli oyunlarla gündem oluşturmaya çalışmayın. Şahiner yalancının mumu yatsıya kalmamış :))

Avatar
Neler Oluyor 2020-07-08 14:06:01

Son günlerde garip bir şekilde Sayın Kavuncuya yönelik belli kesimlerden ve belli basın yayın organları tarafından bir saldırı söz konusu.Bircok farklı kesimin ki bunların arasında aynı camianın insanları da var çok düşündürücü

Avatar
şahiner komik 2020-07-08 13:40:04

Başkana ekmek çıkmamış buradan. Başkanın cevabı da komik :) ha ha aklıma geldi de: --bizim köyde aslan var. --araştırdık tespit ettik yokmuş. --olsun sayemde olmadığını tespit ettiniz. Başka işin gücün yok mu, prim nedir kardeşim, başkan hizmet et memleketime, sana verdiğim oya pişman olmaya başladım. Rezil olmuşsun..

Avatar
gol olmuş 2020-07-08 16:07:37

kavuncu bu işi öğrenmeye başladı.
hem parti içindeki düzenbazların hem de şahiner'in ipliğini pazara çıkarmış. bakan yardımcısı orta yapmış, kavuncu doksana takmış. bunun acısı kolay çıkmaz İrlandalılar...

Avatar
Böyle siyaset 2020-07-08 13:58:32

Şahiner ne yapmaya çalışıyor? Hatta bütün muhalefet? iyice zıvanadan çıktı. Şimdi akp yapmayınca "cezalandırıyorlar" diyorlar, yapınca; "biz yaptırdık" veya "biz yaptık" diyorlar. Akp ne yapsa suç, artık 1.5 yıl oldu hizmet bekliyoruz laf değil.

Avatar
Ensar 2020-07-09 11:52:32

kimse kusura bakmasın ama bu ensar ilim yayma tayfasından yönetici çıkmıyor makam çabuk bozuyor

Misafir Avatar
Ensar 2020-07-09 13:04:45 @Ensar

Yalan siyaset yapan şahiner, doğruyu söyleyen ensarcı. Makam şahineri hiç değiştirmemiş :)) Ensar da kavuncuya yaramış maşAllah :)

Beğenmedim! (2)
Avatar
Spor yap,sağlıklı kal ama tesis nerede? 2020-07-08 14:01:08

Kısacası;vaziyeti kurtarmaya yönelik bir gayret var.Kimse umutlanmasın.Çoruma ve Sungurluya hiç bir yatırım yapılmaz.Sebebi,bütçede para kalmadı.

Avatar
Sungurlulu 2020-07-09 02:47:53

Şahiner'e kızmış bir yorumcu, bir defa Şahiner Sungurlu'nun hakkını hukukunu savunmasın mı? İlçe Belediye Başkanı olarak buna hakkı yok mu? 10 yıla yaklaştı neredeyse, iki çay akıyor ilçe içinden, bunların ihalesi yapıldı, parası ayrıldı, daha birkaç gün önce bir kepçe iki kamyon başladı çalışmaya. ( İnşAllah onu da Kastamonu örneği gibi estetik yaparlar, bekliyoruz.)
Sayın Bakanımız söz verdi spor yatırımları için. Şahiner de hani nerde diyor haklı olarak?
Ben de buradan bir Sungurlulu Çorumlu olarak soruyorum birkaç seçim dönemi geriye giderek yaklaşık 15,20 iktidar vekillerine: Yozgat, Amasya, Tokat'taki havaalanı Çorum'da nerde?
Sormayım mı Çorumlu olarak yoksa kıçı kırık bozma Merzifon havaalanı için merkezli Çorumlular gibi 'kese yol' a razı mı olayım?

Misafir Avatar
Cevap 2020-07-09 13:11:22 @Sungurlulu

Sungurlunun hakkını yalan söyleyerek yapınca bunun adı siyaset olmuyor. Şahiner de çok iyi biliyor, kimin neyi yapıp yapmadığını, söyleyip söylemediğini, polemikten beslenmek dururken doğruyu kim ne yapsın? bahsettiğin konuları iftira atmadan da konuşabilir bay başkan. sözü dinlenmediği için kavuncunun gölgesinde açıklama yapmaya çalışması komik :)

Beğenmedim! (0)

banner165