Taşerona tümden karşıyım

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, gündemi değerlendirdi

20 Aralık 2017 Çarşamba 18:24
Taşerona tümden karşıyım

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Taşeron uygulamasının tümüne karşıyım. Hükümetin yaptığı son derece önemlidir ve taşeron uygulamasını ortadan kaldıracak bir uygulamadır" dedi.

Uslu, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin Uslu, "Taşeron uygulamasının tümüne karşıyım. Hükümetin yaptığı son derece önemlidir ve taşeron uygulamasını ortadan kaldıracak bir uygulamadır. Düzenlemenin içeriği ile ilgili bugün yarın belli olacak. Geçmiştekine göre iyi bir düzenleme. Bana göre bütün bu statü karmaşasını ortadan kaldıracak bir düzenleme" diye konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Uslu, "31 Aralık'ta sözleşmesi sona erecekler var" ifadelerini kullandı.

Ege adaları konusunda ise Uslu şunları söyledi:

"Geçmişte teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde adalarla ilgili düzenleme yer almıştı ama hepsini kapsamıyordu. Bütününü kapsamadığı için sınırların nereden geçeceği o günkü teknikle yeteri kadar oluşmamıştı. Bizim için vatan namustur. Vatanın her toprağını korumak bizim görevimizdir. Dünya kadar sorunumuz varken yeni sorunlar oluşturmanın, yeni sorun alanları oluşturmanın kimseye bir yararı olmadığını düşünüyorum." (
İHA)

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ YETİŞTİRİYORUZ

Öte yandan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayı’nda konuştu. Çalıştaya; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis Yontan ile sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

MYK’nın bu ülkenin insanlarına hizmet etmek için kurulduğunu vurgulayan Uslu, “Ne iş olursa yaparız abi” diyen bir nesilden, belgeli nitelikli iş gücüne sahip nesiller yetiştiriyoruz”  dedi.

Son Güncelleme: 20.12.2017 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.