Taşeronlar için kritik hafta

Çorum Belediyesi'nde kadro için başvuran 1277 işçiden müracaatı kabul edilmeyen 41 kişinin itirazları bu hafta karara bağlanacak.

21 Şubat 2018 Çarşamba 13:48
Taşeronlar için kritik hafta

Çorum Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin de faydalanacağı KHK düzenlemesinde işçi statüsüne geçiş süreci devam ediyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül yaptığı açıklamada, 1277 taşeron işçinin 11 Ocak’a kadar başvurularını yaptığını belirterek, “Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliğinden oluşan tespit komisyonu evraklarda gerekli incelemelerini yaptı. 1236 kişinin başvurusu kabul edildi. 41 kişinin ise emeklilik durumu, KHK ile belirtilen tarihten sonra işe girme, araç ile birlikte çalışan işçiler ve belediye şirketinde çalışanların başvuruları ise Beledi komisyonu tarafından kabul edilmedi. Başvuruları kabul edilmeyen işçilerimiz Valilikçe oluşturulan itiraz komisyonuna dün itibari ile itirazlarını yaptılar. Komisyon bu hafta içerisinde itirazların sonucunu açıklayacak ve verdiği karar kesin karar olarak kabul edilecek” dedi.

Sürecin aşamalarını personele ait kurumsal web sayfasından ilan ettiklerini hatırlatan,  Belediye Başkanı Gül, “Listelerin yayınlanmasının ardından taşeron sınavı, 3 Mart – 22 Mart tarihleri arasında yapılacak. 4 Nisan’a kadar da geçişler tamamlanmış olacak. Ayrıca ilgili kurumlar başvurusu kabul edilen 1236 kişinin güvenlik soruşturmasıda devam ediyor. Taşeron personelimizin aktarılacağı Çorum Belediyesi Personel Anonim Şirketimizin kurma kararını Şubat ayı meclis toplantımızda almıştık. Bu konuda da çalışmalarımızın sonuna geldik. Şimdiden personellerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde açıklama yaptı.

Son Güncelleme: 21.02.2018 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165