Tatilde okulları temizliyorlar

Denetimli Serbeslik Müdürlüğü çalışmaları kapsamında yükümlüler yarıyıl tatilinde okulları temizliyor.

21 Ocak 2019 Pazartesi 17:20
Tatilde okulları temizliyorlar

Denetimli Serbeslik Müdürlüğü çalışmaları kapsamında bugüne kadar ağaç diken, bakım, onarım yapan, meyve sebze yetiştiren yükümlüler yarıyıl tatilinde de okul temizliyor.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma doğrultusunda yarıyıl tatilinde 14 okul ve 2 halk eğitim merkezi müdürlüğüne ait binaların temizliğinin yapılmasının planlandığını bildirdi.

Başsavcı Ağca, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce 2018 yılı içeresinde verimli çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Bu çalışmalar kapsamında 193 yükümlü farklı kamu kurumlarında temizlik, bakım onarım ve ağaç dikim faaliyetleri gerçekleştirmişlerdir. Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak yaklaşık 5000 (beş bin) adet çam ve akasya fidanı dikimi yapılmıştır. 2019 yılında ise 102 yükümlü 40 farklı kamu kurumlarında kamu hizmeti tedbirini yerine getirmektedirler.

Yine Koruma Kurulu Başkanlığımız tarafından 2018 yılı içerisinde Çorum Valiliğinin destekleri ve Koruma Kurulu üyelerimizin katkılarıyla sosyal sorumluluk projesi olan  "Yeşeren Umutlar" projesini hayata geçirdik. Bu projede 68 yükümlü kamu hizmeti tedbirlerini bu projede yerine getirmişlerdir. Ayrıca Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum İş - Kur İl Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak yükümlülere meyve-sebze yetiştiriciliği eğitim kursları düzenlenmiş, kurslara katılan 36 yükümlü eğitimlerini tamamlayarak belge almaya hak kazanmışlardır.

Proje kapsamında 6356 kg domates, 5469 kg salatalık, 2027 kök marul, 733 kg patlıcan, 404 kg sivri biber, 183 bağ yeşil soğan yetiştirilmiştir. Yetiştirilen ürünler öğrenci yurtlarına,  okul pansiyonları, Kuran Kurslarına ve Kızılay gibi kamu kurum ve kuruluşlarına bedelsiz olarak dağıtımı yapılmıştır.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliğine gidilmiştir.  14 okul ve 2 tane halk eğitim merkezi müdürlüğüne ait binaların temizliğinin yapılması planlanmıştır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ait 2 binanın temizliği 14-17 Ocak 2019 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Kalan 14 okulun temizliği ise yarıyıl tatili içerinde tamamlanması hedeflenmektedir. Bu çalışmalara yaklaşık 20-25 yükümlü katılacaktır.  Bu gün de bu hizmeti Mehmetçik Anadolu Lisesinde yerine getiriyoruz.  Çalışmaları yerinde incelemek üzere Milli Eğitim Müdürümüz ve Denetimli Serbestlik Müdürümüz ile birlikte okulumuzu ziyaret ettik. Yapılan bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.”

Son Güncelleme: 22.01.2019 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adsız 2019-01-21 19:54:47

Hükümlülere ait şehir merkezinde bir alışveriş mağazası açılmalı yetiştirdikleri ürünler burada satılmalı.Hükümlüler gelir de elde etmeli.meslek kazandiriliyorsa icra edecekleri lokanta Cafe türü yerler açılmalı burada çalışmalı hem hükümlü hem kurum gelir elde etmeli.okul temizliği yapmaları.Ağac dikmeleride tabii faydalı.Benim isteğim bu alanı daha da genişletmek.Hükümlülere yönelik maddi gelir elde edecek çalışmalarada odaklanması.